Jag traskar ut i mörkret

Snart. För det är dags för månadens tjejträff. För ovanlighetens skull kan jag ta mig dit gående eftersom kvällens värdinna är den jag bor närmast. Till alla andra krävs en bil. (med andra ord en chaufför eftersom det serveras vin till maten) Alltså tänker jag bege mig ut i mörkret när det är dags. Detta mörker som tillhör årstiden är verkligen här nu och det skymmer tidigt på kvällarna. Speciellt sedan den där timmen vi föser omkring med i vår och höst nu är tillbaka på vintertid igen. Det är den så kallade normaltiden. Det är delade meningar om vilken av tiderna vi skulle göra permanent ifall vi slutade skyffla tid hit eller dit. Sömnforskare hävdar att vi ska ha vintertiden eftersom den tydligen gynnar sömnen bäst. Jag gillar också vintertiden och argumenterar för den. Andra vill ha sommartiden. Egentligen är det bara kring själva bytet som någon skillnad märks rent ljusmässigt. Snart kommer tiden ändå ikapp det ljusa eller mörka. Strunt samma. Låt oss slippa ändra.
Att bege sig ut i mörkret kräver att man gör sig synlig. Jag har alltså grävt runt i en låda i hallen för att komma över saker som gör mig synbar i mörkret. Reflexer är knappas bara för barn som en del vuxna tycks tro. Titt och tätt har man en mörkklädd vandrare alltför nära bilen innan den går att urskilja från den mörka omgivningen. Så man sitter där och snabbandas och krypkör ifall det finns fler som tror sig vara självlysande därute.
På med reflexer folk. Det är bättre att synas än att bli påkörd väl?
Jag hittade allt ett gäng reflexer. Av någon anledning hade jag en liten knapp från vilken det hänger en liten lysande älg. Den tänker jag skruva på. Därtill ett par reflexband på armarna och en reflex till i skoskaftet. Därmed är jag snudd på självlysande och borde ta mig säkert fram i mörkret. Ibland brukar jag även tända ficklampan i mobilen och gå med en i handen som en pendlande ljuskägla. Om jag måste gå på väg utan trottoar en bit. Vilket jag måste ikväll.
Jag ska räkna hur många mörkisar som tassar omkring på vägen dit. Kanske ska jag också väsa r-e-f-l-e-x med domedagsstämma när jag passerar dem? 😀

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.