En torsdag i oktober

*Ute blåser det häftiga vindar. Jag som hade tänkt ta tag i det där med löven. Det skulle bli som när katten jagar sin svans … Jag nöjde mig med att gå ett varv och konstatera att det yr omkring men att det får allt vänta. Helgen ger mig ingen tid till sånt heller. Dom får ligga kvar till nästa vecka.
*Jag ska jobba större delen av helgen igen. Däremellan klämma in en julmarknad på annan ort. Åker med goda vänner mest för sällskapets skull. Julmarknad i oktober känns lite oinspirerat. Jag har varit på den förr och hittade inte då heller någon lust till inhandlande av hemmatillverkade julprydnader, tomtar och änglar. Diverse ätbart säljs också men ja. Mest för sällskapet som sagt. Sist hittade i alla fall fantastiskt garn, kanske det kan upprepa sig i år också.
*Årets nobelpristagare i litteratur är utnämnd idag. Gläder mig åt att det blev en kvinna i år men hennes namn är mig okänt, liksom hennes böcker. Får väl se om jag tar mig an någon av dem. Borde i så fall se till att beställa snabbt eftersom pristagarens böcker säljer slut på nolltid när det står klart vem man ska inhandla.
*Helgen som var när vi besökte Dottern var en av de bästa helgerna på länge. Vi hade jättetrevligt på alla vis. Åt massa god mat och fick se en del av staden likväl som hennes lilla lägenhet. Bodde på hotell gjorde vi också. Nu är just det inget jag går igång på egentligen men eftersom Dottern bor litet var hotell enda alternativet för besökande föräldrar. Hotell alltså. Tja, det är väl fint och så men hur många har inte vältrat runt i dessa sängar? I dessa kuddar och täcken. Javisst tvättas de regelbundet men ändå. Jag har svårt att bortse från det när jag ska lägga mig och tycker att det blir folksamling i sängen. Dessutom sover åtminstone jag sällan bra den första natten i ovan säng. Frukosten var helt okej men inget exceptionellt ändå. Det var Dottern vi åkte för, och som bonus fick vi också träffa Mamma och Brorsan med familj eftersom vi mellanlandade där på båda vägarna.
*I morgon har jag ett inbokat besök av obehaglig art. Inte så att det gör ont men det medför ändå obehag en stund. Det där cellprovet ska tas igen. Visst. Det är fantastiskt att bli erbjuden detta regelbundet och till knappt någon kostnad alls. Men resan dit, stunden i väntrummet, in och klä av sig till hälften, upp i den där jäkla stolen/britsen med benen i vädret medan grejer ska in. Det tar ingen stund alls men ändå. Stegen därifrån är betydligt lättare. Väntan på brevet med besked aningen oroligt som alltid. Har åtminstone ingen anledning att tro att det kommer dåliga besked.
*Jag är hungrig. Borde ha fixat lunch för länge sen. Men alltså vad tråkigt det är att fixa lunch till sig själv. Det slutar med att jag äter nåt halvdant typ fil eller en macka och är hungrig i alla fall sen. Idag borde jag också fixa en tidig middag så att vi kan äta direkt när Maken kommer från jobbet eftersom vi ska iväg sen. Suck. Vad ska jag hitta på? Jag får gå och rådgöra med frysen. Den kanske har något förslag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.