En förmiddag i augusti

Augusti har anlänt med besked och ger oss för dagen en svalare temperatur och en del regn. Just i denna stund har himlen en stålliknande färg och hela luften är fylld av fukt som att den vill säga snart, snart regnar det på dig. Jag satte mig trots allt på altanen och njuter av doften av regn, en svalare vind och en alldeles stillsam morgon. Eller ja, jag inbillade mig att den skulle bli stillsam. Men ett gäng småfåglar höll kvittrandet igång bland träden utanför staketet alldeles envetet ivrigt. Mitt i allt kom ett knastrande ljud från undersidan av bordet och när jag tittar ner ser jag att Pancakes har hämtat frukost och där kom förklaringen till småfåglarnas debatt. En av dem hade fastnat i kattgapet och åts hel och hållen vid mina fötter. Jag gick in medan detta pågick.
Katten är i princip självförsörjande. Undra på att han blänger på varje försök till serverad måltid i skål och går utan att äta den. Inget är rimligtvis lika färskt som det han hittar själv. Usch. Sen kommer han och ska vara gosig med en fjäder i mungipan, rapandes gråsparv och ett belåtet leende. Det påstås i kattkretsar att katter som bär hem bytet kommer med presenter till ägaren. Inte denna. Han hämtar bara käk till sig själv och tycker att vi kan käka det där äckliga i skålen själva.
Maken drog på egna äventyr denna förmiddag, något bilrelaterat som jag redan glömt namnet och egenskapen på behövde handlas. Dottern drog också på egna äventyr med sin BästaVän. Det skulle handlas till morgondagens stora event. BästaVännen fyller nämligen trettio år (liksom Dottern senare i år, hjälp alltså …) och har dragit ihop till stor fest i hyrd lokal tillsammans med sin sambo som också fyller samma summa strax. Dottern ska naturligtvis gå på festen men är också med och fixar grejer i förväg. Jag hörde att listan var lång och gissar att det kommer att ta hela dan.
Maken och jag bidrog till denna fest vi också på vårt sätt. Maken målade en skylt som ska sättas upp i lokalen eftersom festen har tema från det som var stans krogliv då, när dessa trettioåringar var ”unga” och hängde på krogen. Lokalen fick namn efter den populäraste krogen. Jag fick äran att texta placeringskorten så att gästerna ska hitta sina platser vid borden som också är döpta efter pubar eller discon eller vad det nu var. Roligt att hjälpa till. De där två töserna hittade varandra någonstans i femårsåldern ute på gatan och har hängt ihop sedan dess. Nu ses de inte så ofta eftersom Dottern flyttat så långt bort, men när de ses är det i samma ton som hörts i huset alla dessa år. Så glad att de har behållit varandra.
Själv sitter jag bara här i godan ro och har inga stora planer för dagen och ja, nu regnar det. Jag tar mig an en innedag tror jag.

En reaktion på ”En förmiddag i augusti

  1. Förutom Pancakes och hans måltid och fynd… en mycket trevlig förmiddag! Och 30…. Hjälp alltså?! ( var hon inte just i vagnen i en viss stuga i ett visst hemland. Igår liksom…?! 😂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.