Semesternjuter

Sommaren är långt kommen men långt ifrån slut. En sanning även för min semester som redan tuggat i sig nästan två veckor. Men det finns fler kvar. Första delen av semestern har varit innehållsrik på fler punkter än nödvändigt. Jag inledde den en måndag med god frukost och bubbel i glaset. Tog en promenad med en god vän och åt lunch vid havet. En ny bil kom vår väg och den gamla hittade strax en ny ägare. En nybliven treårig har firats med stort kalas och till det ingick härliga dagar med familjeumgänge i en annan del av landet. En Dotter kom samtidigt med hem på semesterhäng och en ny trappa byggdes äntligen vid husets entré. Trivsamt häng med goda vänner i en grannkommun och därtill en trevlig kväll m ed god mat.
Tyvärr ingår också en förlust av en person i min arbetslivs-närhet som kommer att lämna ett redigt tomrum efter sig på den fronten. Det innebar ett par timmars jobb mitt i semestern med att leverera sorgligt besked. Det hade jag kunnat vara utan och jobbet kommer att vara sig minst sagt olikt när semestern är slut.
Att vara nordbo kräver givetvis en diskussion av väderläget när en semester ska hanteras. Treårskalaset var en av årets absolut varmaste dagar där termometern tog sig över trettiofemgradersstrecket även i skuggan. Alla kalasgästerna trängdes på en överhettad altan som inte påverkades ett dugg i temperatur av skuggan den bjöd på. Därefter blev det snabbt en relativt kall sommar med mycket regn och även om solen återvänt har den inte medfört någon mer extremvärme. Vilket jag givetvis tackar för.
Dagen idag innehåller augustikänsla med en högre luft, sval vind och klarblått läge för solen. En alldeles fantastisk morgon trots den låga temperaturen och jag gick upp tidigt och stod ute på altanen i morgonrocken och andades in morgondaggen. Just den här dagen är helt oplanerad och det är i sig en gåva. Även om gårdagens välplanerade dag blev en glänsande pärla i semesterhalsbandet.
Blommorna frodas i alla mina krukor. De är många till antalet, som vanligt och ramar in tillvaron i grönska. Idag vill jag bara strosa mellan sittplatserna i trädgården och känna mig som Ferdinand. Han, tjuren med sina blommor. Det känns som en utmärkt dagsplan denna fredag när juli närmar sig slutet för den här gången. Med katterna intill mig, kanske läsandes eller pysslande med något stillsamt. En flaska bubbel finns i kylen och den kanske öppnas om andan faller på.
Precis så.

Ett axplock semester

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.