Bloggfunderingar

Vad är en ödelagd blogg? Lika sorglig som ljusen man köpte för att ha till fint och aldrig tänder? De står i sina ljusstakar och bleknar bara. Eller som flaskan med något alkoholhaltigt som aldrig öppnas utan sparas för årgångens skull. Eller vad som helst som inte får komma till användning.
Det är ett slags ödehus. Där ogräset börjar slinka in mellan golvplankorna, som ändå är relativt slitna av åren som gått. Där gardinerna som lämnats kvar är slitna och urblekta. Det är spindelväv i hörnen och sprickor i tapeten och dörren vajar från bara ett gångjärn.

Den här bloggen har råkat ut för stiltje förr. Hamnat i skymundan av livet eller vad det nu vara må som gjort att inget skrivs. Eller läses för den delen. I bloggandet ingår någon slags utbyte. Att läsa vad andra skriver och lämna någon liten kommentar på detta. Inte ens det har varit aktivt för min del den senaste tiden.
Det har sina orsaker såklart. Visst finns det saker att skylla på. Som till exempel att få in vatten i sitt hus är en tung erfarenhet med rejäla konsekvenser. Eller att börja jobba heltid mitt i dessa konsekvenser efter att ha jobbat allt annat än heltid bra länge. Eller det faktum att det mesta av den heltiden ägnades åt jobb vid datorn och när skärmen väl slocknat på jobbdatorn fanns ingen lust alls till att sätta sig vid någon annan skärm. Jo, anledningar så goda som något allihop. Bloggen föll i glömska och gömdes av all annan växtlighet.

Men nu då? Vad gör jag här?
Det gnisslade om dörren när jag föste upp den och tittade in. Konsekvenserna av detta inomhusvatten hemma är sedan några månader ett minne blott. Det har torkat och det har renoverats och det har inretts. Det har också vilats en del.
Heltidsjobb nådde vägs ände, det var tillfälligt redan från start så inga konstigheter i det. Jag är tillbaka på min vanliga arbetsplats igen och har inte längre någon heltid vare sig vid en skärm eller annat. Det var lite som att få livet tillbaka må jag säga. Orken och orden faktiskt, räcker plötsligt till mer saker än jobb.
Och då smög sig bloggtankarna på mig igen. Ja, och vips satt jag här och skrev nåt igen.

Men bloggen känns trots det som ett ödehus ännu. Den kanske också blev vattenskadad precis som det riktiga huset? Den kanske också behöver gjuta nytt golv, limma upp nya tapeter och inreda lite igen.
Ja, det kan hända att här blir en rejäl renovering om det ska vara nån vits med allt igen. Jag måste sopa ur spindelväven, ta ner gardinerna och städa upp. Vi får väl se vad som kommer ur det? Blir det en nyrenoverad och välanvänd blogg igen, eller faller den tillbaka i skuggan trots alla försök att få liv i elden? Det är inget jag kan svara på nu. Men någon slags bloggförsök blir det tydligen, trots allt.

4 reaktioner på ”Bloggfunderingar

 1. När livet tar överhanden lämnas bloggandets lätt åt sidan. När inte tanken, orken och skärmarna räcker till.
  Du är så välkommen tillbaka i bloggosfären om/när andan faller på!
  Själv har jag velat fram och tillbaka en längre tid, men fortsätter ännu. Tydligen är vår amerikanska vardag någorlunda intressant ändå….🤔
  Hoppas allt är väl hos er och att renoveringen blev som ni ville! 🤗

  Gilla

  • Så är det, när man bloggat så länge som vi pendlar inspirationen 🙂 Får väl se vad det räcker till nu. Såklart är det intressant med en vardag någon annanstans än här. Det skiljer ju lite ändå även om mycket är gemensamt. Allt är bra hos oss och det blev renoverat till ett slags 2.0 – alltså bra mycket bättre än innan. Dessutom rensat bland en massa onödigt sparat. Så inget ont som inte för något gott med sig som man säger.

   Gillad av 1 person

 2. Välkommen tillbaka! Gillar ditt sätt att skriva,men kan förstå att inspiration inte alltid finns.Så, ta och skriv med ojämna mellannrum kanske vore ett sätt..Ha en bra vår o sommar!

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.