Mycket på gång

Och sinnet är lite överbelamrat av allt som är igång och orkar inte riktigt sortera. Kanske går det att sortera här?

 • Om jag börjar med huset så händer inte mycket och kanske är det just det som skaver mest. En offert från en utvald snickare är skickad till det försäkringsbolag som förhoppningsvis ska bevilja oss ersättning för all den skada vattnet orsakade. Jag säger förhoppningsvis, eftersom man aldrig vet hur de resonerar och eftersom vi vet med säkerhet att det kommer att göras rejäla avdrag för ålder. Husets ålder alltså. Det som var byggstandard när detta hus en gång i tiden byggdes överensstämmer inte med dagens regler och krav. Ändå ersätts inget för sådan uppgradering. Det ska återställas i befintligt skick … fast det får man inte om man ska följa dagens system. Det är som gjort för grubblerier av varierat slag.
  Ännu vet vi inte vad ersättningssumman landar på och om den kommer att räcka till det som måste göras. Vi vet inte heller när vi kan börja. Avfuktaren står och stånkar i sitt hörn ännu och ingen från den firman har hört av sig för att kolla läget eller vilja hämta sin utrustning. Ringer man får man inga vettiga svar. Tiden går och vi med den och det känns allt mer orimligt att det ska hinna bli klart innan jul.
 • Dottern drar vidare. Hennes studietid når praktikläge om bara en liten månad och hela hösten har handlat om detta med praktik. Att skapa sig en bra portfolio och söka praktik och hoppas på att bli antagen. Inte alla förunnat och Dottern har valt en smal inriktning i denna spelbransch.
  Som yrkesfotograf i grunden var hennes val egentligen självklart. Att ljussätta saker finns redan i hennes blodomlopp. Tidigare ljussatte hon mest människor inför fotograferingen. Numera handlar det om ljuset i spelen. Det visade sig vara ett genidrag (förutom att hon är duktig på det hon gör och har en superfin portfolio) för inte många väljer ljussättningen när spel ska skapas, fast den är väldigt viktig för hur spelet sedan ser ut och fungerar.
  Hon blev antagen på två av landets största spelstudios! All ångest och oro som följt henne i hälarna inför detta byttes i nån slags eufori och overklighetskänsla. Hon var en av de första i klassen som fick praktik, den enda hittills som fått den på en sån högt klassad studio och dessutom den enda som någonsin blivit antagen från sin skola på den studio hon valde. Eftersom de har avtal med en annan skola men gjorde ett undantag på grund av Dottern och hennes portfolio och bakgrundskunskaper. Wow är känslan man landar i.
 • Allt det där är gott nog men innebär en flytt. Hon ska till Malmö. Låååångt härifrån. Praktiken pågår fram till skolans slut i juni nästa år. Efter det, om allt gått bra, är hon erbjuden jobb på samma ställe och blir alltså kvar. Minst ett år eller två eller längre än så. Vi är glada och stolta föräldrar men ack och ve så långt bort ifrån oss hon hamnar. Tack och lov ändå i samma land, hon sökte praktik utomlands också. Nu har vi hyrt en minibuss av något slag för att hjälpa henne flytta i mitten av november. Vi har flyttat henne långt bort förr. Hon är ordentligt flyttvan själv. Det ska nog bli bra. Huvudsaken att hon har sin praktik. Allt annat får lösa sig.
 • Mitt i allt detta har jag själv bytt jobb eller nja, jag har tagit tjänstledigt en tid för ett utökat uppdrag med samma arbetsgivare och ett uppdrag jag haft i många år redan. Denna syssla kräver just nu mer utrymme, mer tid och jag ska också ägna min tid åt en del andra sysslor. Det blir heltid och kontorsjobb för mig ett tag. Oerhört ovant. Men skönt att ta en paus från dygnsjobb och helgjobb ett tag. Tanten blir allt äldre och det har varit tungt med dygnspassen den senaste tiden. men jag kommer att sakna all ledigt tid på vardagarna som dessa pass har bidragit med. Och det blir mycket nytt och antagligen en ganska trött tant i alla fall. Får se om jag vänjer mig och trivs och om det kan bli en fortsättning eller om jag väljer att gå tillbaka. Ingen vet. Det finns fördelar och nackdelar med allt.

Rörigt minst sagt och som alltid när det är rörigt i sinnet påverkas sömnen och aldrig kommer man på så mycket värdelöst grubbel som mitt i natten när man vaknat till eller i tidig morgon innan man ens behöver fundera på att kliva upp. Minsta problem blir i det ljuset gigantiskt. Nåja, en sak i taget så ska väl allt reda ut sig.

5 reaktioner på ”Mycket på gång

 1. Grattiskram till dottern 🥂 Hon är mästarn! Alltid vetat vad hon vill och målmedvetad riktad mot den. Det är inte många som gör det.

  Och lycka till till dig! Bra att pröva annan job mellanåt!

  Saknar er så mycket❤️

  Gillad av 1 person

 2. Stort grattis till Dottern och föräldrarna! Och Malmö ligger väl inte SÅÅÅÅ långt borta! Hon får väl söka en lya med gästrum för mor och far vetja?! 😉 Bil tycker ni om att färdas med och har ni kort ledighet, tar ni flyget!
  Mycket på gång onekligen. Lycka till med allt! Hoppas ni får ordentlig ersättning för er fd våta källare och kan börja rusta upp med det snaraste! 🤞

  Gilla

  • Tack, men joooo Malmö är skitlångt borta känns det som. Tar en hel dag att ta sig dit … Just nu ska hon bo i en liten etta s det få bli hotell för oss när vi hälsar på. Flyget verkar bökigare eftersom man ska ta tåget härifrån först, sen flyger man bäst till Danmark och så ett nytt tåg till Malmö. Tveksamt om det blir någon tidsvinst. Men vi kan ta bilen och mellanlanda hos mamma en natt så får vi träffa dem också. Ja, mycket på gång men det ska väl bli bra vad det lider.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.