En grå och tidig lördagsmorgon

Vaknade av att Maken klivit upp tidigt för att åka till jobbet fast det är lördag. Den årliga stoppveckan på fabriken inleds med helgjobb och massa övertid direkt. Han kommer inte hem förrän vid åttatiden i kväll, rejält slutkörd. Och detta är bara början, det blir lika varenda dag nu till och med nästa helg. En veckovilande och välbehövlig paus får han dock på torsdag som tur är.
Han hade släppt in nattKatterna och en av dem satt nedanför min säng och glodde intensivt på mig. Antagligen för att få mig att maka åt sidan för att göra plats. Den andra hörde jag från köket i ett envist jamande som mer var likställt med nåt bräkande. Maken försökte få tyst på bräkandet utan vidare lycka. Gamla Musse har tagit för vana att sitta och tigga ost varje morgon när Maken gör sin matlåda. Så bräket betyder oosst, oooosssst och tystnar inte innan en lagom hög med ost i småbitar landar framför hans nos.
Lätt att sova vidare i allt detta var det knappast. Jag gick upp och mötte allt skarpt ljus från alla taklampor Maken hittat. Där är vi helt olika. Han tänder allt för att kunna vakna. Jag tänder aldrig nåt, möjligen bara nån lite lampa om jag måste. I övrigt vill jag vakna till först, innan jag antastar systemet med så skarpt ljus. Därför gick jag på toa utan att tända lampa därinne (tillräckligt med ljus från det lilla fönstret) men sen lade mig i mitt hyfsat mörka sovrum igen och kollade aktiviteter på sociala medier en stund. Slumrade till lite men vaknade på nytt när Maken stängde dörren för att åka till jobbet. Klockan var bara halv sju, men jag bestämde mig för att gå upp i alla fall. Det fanns ingen mer sömn i kroppen. Till köket för att fixa kaffe, där jag möttes av samma ostbräkande igen. Eftersom jag hörde honom en halvtimme tidigare fick han ingen mer ost denna morgon. Jo, jag hörde också fnysningen när han vände mig ryggen och travade iväg för att hitta en sovplats. Han kommer att stå där igen nästa gång jag går till köket …
Utanför är himlen behagligt grå och jag tände lite ljus i bibblan och satte mig ner med min kaffemugg. Funderade över vad dagen ska innehålla för egen del. Jag behöver ta tag i resten av utelivet. Det sista måste stuvas undan, helst idag. Det har redan börjat singla ner ett och annat gult löv men inget som behöver räfsas ihop ännu.
Men först sitter jag nog kvar i slöläget ett tag och njuter av gråvädret, ljusen och kaffet.

2 reaktioner på ”En grå och tidig lördagsmorgon

  1. Hoppas du fick en trevlig lördag! Och det där med mörkt på morgonen är vi helt ense om. Dock tycker inte mina barn på samma sätt och tänder alla lampor och gärna några till…. Jobbig vecka som Maken måste beta sig igenom. Vad innebär stopp vecka? 🤔

    Gilla

  2. En riktigt trevlig lördag blev det 🙂 Stoppvecka är när fabriken som är igång dygnet runt i vanliga fall stängs av för att man ska kunna göra underhåll och reparationer. Somligt går inte att underhålla när fabriken är i drift. Därför har man gedigen arbetslista för veckan och för att allt ska hinnas med blir det mycket övertid och även inhyrd personal från olika firmor. Han brukar vara zombielik mot slutet av veckan 🙂

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.