Nyvaken

Sitter i arla morgonstund på jobbet med en knapp timme kvar av arbetsdygnet. Kom igår klockan åtta och timmarna har rullat på i sin takt tills de nu är nästan slut. Natten har sovits bort och nu är det kaffe i väntan på de morgonsysslor som ska göras innan jag kan gå hem.

Hade en märklig upplevelse under kvällen. Det var sent och Brukaren hade somnat. Jag satt kvar vid teven en stund som jag ofta gör. Då fångar ögonvrån en rörelse på golvet framför mig. Tur jag inte är av kategorin spindelrädd! För den där som promenerade över golvet och rakt mot mig kunde i storlek ha överträffat en gammal femkrona. Rakt in över mattan, in under soffbordet och vidare in under soffan gick den. Jag hade trots min orädsla hastat ur soffan och stod i hallen och insåg att med den under soffan blir nattsömnen redigt rubbad trots allt. Ända från min plats ett par meter bort kunde jag se spindeluschlingen intill golvlisten under soffan. Det brukar vara snabba eländen … behövde lösas tyst och effektivt för att inte störa sömnen i rummet intill. Men hur? Man kan inte slå ihjäl en spindel i den storleken. Om man ens hinner. Och att försöka hjälpa den ut som min djurvän till kompis hade gjort … aldrig. Där gick min rädslagräns. Närmre än armlängds avstånd ville jag inte komma.

Det fick bli dammsugaren. Trots den sena timmen. Jag riggade först. Hämtade, satte i kontakten, flyttade soffbord, arrangerade munstycket … gled in det under soffan och startade dammsugaren i samma rörelse. Monstret hade inte en chans. Sen dammsög jag lite på mattan för att ge den svårigheter att ta sig ut igen. Puh. Och jag hade inte stört sömnen i rummet bredvid heller. Men det kröp i hela mig vid det laget av klarvaket funderande på var den kom ifrån och … hade den kompisar? Dammsugaren lät jag stå kvar i hallen med munstycket blockerat mot mattan … har ännu inte sett efter om den där typen brottat sig ut under natten.

Tror jag undviker att berätta om det här för kollegan som löser av mig snart. Ifall rädslan för dylika varelser är större där. Vill ju inte orsaka nån skräck här. Och ja, efter att ha granskat säng och sovrum ordentligt somnade jag tillslut och drömde om helt andra saker än spindlar tack och lov.

2 reaktioner på ”Nyvaken

  1. Härligt inlägg! Här satt jag alldeles spänd och var inte säker på om jag skulle våga fortsätta läsa rysaren… Efter att boven i dramat avslöjats var mitt första förslag dammsugaren. Och för framtida bovar, kan jag berätta av erfarenhet att dammsugare fungerar alldeles utmärkt på möss också! 😉

    Gillad av 1 person

  2. Ja jag använder dammsugaren flitigt hemmavid till samma åtgärder i källaren. Där kan det finnas monster. Var mer förvånande att hitta en sån i den där lägenheten utan källare. Dock markplan och vi hade vädrat med öppna dörrar under dan så den hade väl irrat in då kanske. Effektivt med dammsugare 😀

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.