Det är ingen hejd på eländet

Nånstans finns det kanske en hejd men nu är det lite fritt fall faktiskt.
Vi upptäckte att även väggarna nere i källaren dränkts i vatten. Sugit i sig som om det inte fanns nån morgondag och står där sen och ser oskyldiga ut som om inget hänt. Tills Maken och Snickaren fick in handen en bit bakom och kom ut med varisn näve blöt isolering.
Näe … nu orkar vi inte mer blir första reaktionen. När man står där och tittar på sin krater till sovrum och det dessutom ska rivas väggar. Då är det nästan så att man lägger av nåt galenskratt för det fattades bara det liksom, bring it on.
Okej. Alltså ska dessa väggar rivas under den resterande veckan. Vi bär liksom ut källaren bit för bit. Först alla saker, sedan golven och nu också väggar. Inte klokt. Kan nån väcka mig?
Sovrummet kommer inte att bli användbart på länge, Makens hobbyrum likaså. Det blir ett slit innan väggarna är rivna och ute ur huset. Sen vänta på torkningen av allt detta blötskadade hus. Innan vi äntligen kan börja tillföra nya material som kan skapa nån ordning.
Våra tillfälliga sovplatser funkar men det är inget jag vil leva med i månader. Maken saknar sitt hobbyrum. Allt han brukar pyssla med är nerpackat. När jag behöver nåt av det som brukar finnas i källaren går jag till garaget och rotar i kartonger.
Till och med KattGrabbarna är bekymrade. Får inte plats att sova med oss som de brukar, och allt är så konstigt nere i källaren. Musse går ner och vankar omkring ljudligt jamande. Som om han skriker ”vad fan har ni gjort?”
Det är som det är. Det blir vad det blir.

8 reaktioner på ”Det är ingen hejd på eländet

 1. Ja verkligen tråkigt. Ni måste ha fått in en rejäl mängd med vatten. Betalar försäkringen om ni anställer hjälp? På så sätt kanske det hela skulle gå en aning snabbare? Eller är det ni själva som måste ta tag i allt?
  Man tycker ju att ni borde få ngn slags hjälp med detta?
  Stora, varma styrkekramar till er båda. En.Dag.I.Taget. ♥️

  Gilla

  • Ja det var en hel del vatten och det förstör otroligt fort. Försäkringen skulle absolut kunna skicka hit hjälp av nån firma precis som med städningen vi fick, men eftersom så många i stan drabbats blir det oundvikligt onödig väntetid. Att låta det stå i nån väntan kan orsaka ännu mer skador. Vi tog därför beslutet att göra det själva och få undan allt blött så fort som möjligt. Försäkringen betalar oss för allt vårt eget arbete också. Både alla timmar det tagit att bära ut saker till alla timmar det gått åt till rivning. Lika om vi väljer att bygga upp det själva sen. Nu är det rivet, så vi kan ta det lugnt i väntan på att det torkar en tid nu.

   Gilla

 2. En sak som jag inte förstått eller fattat. Var bor ni och hur kan det komma sig att inte vattnet runt huset rann iväg från huset. Bor ni i låglänt område eller nära sjö/hav/å???

  Gilla

  • Vi bor i Gävle, längs en gata i ett helt vanligt villaområde. Men det kom en sån otrolig mängd vatten under den natten. Dagvattenbrunnarna klarade inte av att hålla undan. Marken var helt mättad med vatten och det var stora översvämningar i hela stan. Vissa bostadsområden stod i vatten som om de placerats i en sjö. Över 4500 anmälningar om vattenskador efter detta regn har kommit in till försäkringsbolagen. Här runtomkring oss drabbades minst åtta av husen på liknande sätt och i hela stadsdelen många fler. Överallt ses stora högar av skadade grejer och utrivna golv, väggar och isolering som stått i vatten.

   Gillad av 1 person

   • Åh, herregud, stackars er! Att återställa från detta helvete kan inte bli lätt och sitter kvar i minnet för evigt. Hoppas att ni orkar med och att livet kan återgå till det normala snart, snart!

    Gilla

    • Tack, det ska väl bli bra med tiden. Mycket jobb återstår med att få nya golv och väggar men just nu pausar vi medan allt står och torkar. Om nån vecka kanske arbetet kan börja och då har vi hjälp av en bra snickare som tur är.

     Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.