Dagsläget

Livet rullar på. I morse ganska tidigt kom två hurtiga kvinnor med städutrustning. De var utsända av försäkringsbolaget för att sanera i källaren efter det avloppsvatten vi haft över golvet. Turligt nog inte vatten från toaletten som en del andra hade oturen att ha, men väl från golvbrunnarna och lite småläbbigt ändå. Visserligen är en del golv utrivna men vattnet hade gått upp lite på väggarna också. Jag trodde att det innebar att de skulle typ spruta på nåt medel och ha det gjort på en kvart eller så. Icke. De bar ner dammsugare, moppar, en säck med trasor och jag vet inte allt. Mig skickde de upp och sen körde de igång. Som det skurades och fejades därnere, i minsta vrå tydligen och det tog i princip hela förmiddagen. De dammsög alla frilagda betonggolv väldigt noga, skrubbade de målade golven ordentligt och även en bit upp på väggarna. Sprayade nåt som kan hämma eventuell mögeltillväxt. Sedan ropade de på mig så att jag fick komma ner och granska. Wow. De fula betonggolven kändes plötsligt helt acceptabla. Det luktade nyskurat. Till och med tvättstugan, som fortfarande är överbelamrat med grejer därnere eftersom det innehåller lite möbler från min garderob för tillfället, hade de lyckats få till nån skinande nivå mittemellan allt. De hade gärna fått städa övervåningen också 🙂
Städningen gav resultat, den lite unkna lukt vi levt med en vecka nu är nästan borta.
Under tiden ringde också försäkringsbolaget igen, för att stämma av med mig vilka förluster vi haft när det gäller lösöret. Eftersom det är såna mängder drabbade i denna vattenkatastrof sköts det här via telefon för att spara tid. Jag behövde bara räkna upp allt på min lista och sedan fick jag en summa som ersätter på en nivå vi trots allt är nöjda med.
Nu gäller det att planera väl för att få in den förvaring vi mist och kunna ordna det bra därnere. Ett är då säkert, inget mer av vikt kommer att ställas på golvet.
Nu ska golven stå så där och torka i minst en månad, det finns alltså tid att planera. Både vilken typ av golv som ska läggas när det väl är dags och vad som ska ställas på dessa så småningom. Tja. Planering alltså. Och vänta in resultatet av försäkringens andra del. Vilken ersättning det blir för dessa förstörda golv. Det vet vi inte ännu.

En reaktion på ”Dagsläget

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.