Alltså tiden …

Tiden alltså, som den har rusat sedan semestern tog slut. Det beror säkert på att det varit en del att ta tag i. Jag har jobbat på, men förutom mitt eget schema också haft nåt extra pass eftersom det fortfarande är semesterperiod på jobbet. Snart är alla tillbaka och då blir det som vanligt igen.
Inledningen av den här veckan har däremot ägnats åt packning. Tyvärr blev det så att Dottern och hennes sambo separerade i början av sommaren. De nådde vägs ände liksom, jättetrist men sånt är livet. De är tack och lov inte osams och kunde trots allt fortsätta bo ihop resten av sommaren. Säkert var det tungt för dem båda emellanåt men det blev väl också lite av en avskedsperiod. Praktiskt att det kunde lösas så eftersom Dottern hade lättare att ta sig till jobbet därifrån och kunde fortsätta med skolans sommarprojekt i datorn. Det hade varit svårare att lösa hos oss. Nåja, de sista två veckorna har hon ändå bott hos oss. I veckan har vi då packat hennes grejer, hon och jag och ExSambon. Kartongerna har samlats hemma i garaget. I onsdags körde jag henne till lilla studentlyan där hon redan bott på halvtid under första skolåret. Den rymmer inte mycket, bara hennes allra nödvändigaste. Därför får vi försöka stuva undan allt hos oss och senare i höst får vi köra dit ombyte till höst och vinter och ta hem sommar. ExSambon behåller lägenheten, alltså kan hennes möbler stå kvar där tills vidare. Tills vi löser nån förvaring av dessa också.
Lilla studentlyan är en kombinerad hall och kök, litet badrum och sedan ett enda rum för sängen, några garderober och arbetshörnan. Den är viktigast eftersom hon har en omständig datorutrustning med flera skärmar. Hon har för avsikt att bli gameartist (=en sån som är med och utvecklar datorspel) och behöver givetvis allt det där. Även om den större delen av tiden tillbringas i skolan med deras datorer så har hon egna projekt att pyssla med hemma, det ska byggas Portfolio inför höstens sökande av praktikplats.
Mamman är allt lite sliten efter allt packande och flyttande. Och har fortfarande kvar att göra här hemma tills allt är behändigt undanstoppat, typ osynligt men tillgängligt. Vem vet när hon behöver det igen. Vi har ingen aning om var i landet hon hamnar på praktik och hur boendeläget ser ut där och då.
Förutom allt det där, ägnar jag all ledig tid åt textredigering. Hinner inte ens sticka numera. Ja, det är sant. Jag skriver och packar och jobbar typ.
Det är samma text som jag jobbade med förra året och redigerade förra sommaren. Den har också en uppdragsgivare som äger berättelsen, jag möjliggör den. Vi lät den ligga till sig lite sedan vi ansåg den klara i höstas. Men det har gnagt och skavt lite i oss båda. Kom därmed fram till att vi vill nåt mer. Alltså började jag läsa om och sedan stuva om och tänka om. Det ledde till en rejäl redigering och kräver också nya tillägg av uppdragsgivaren framöver. Men det blir så bra att det är väl värt allt det extra jobbet. 2.0 kan vi säga. Det finns ingen deadline, vi håller på tills vi är nöjda bara.
Därtill finns en del annat att grubbla över i livet men det är så långt ifrån klart ännu att det får stanna vid kryptiskt snarare än specifikt. Men det är rätt överbelastat i huvudet. Undra på att tiden gått så fort.
Jag skulle behöva semester igen …

En reaktion på ”Alltså tiden …

  1. Livet rullar på. Synd att det tog slut mellan Dottern och Sambon, men oerhört vuxet att de kunde lösa boende frågan som de gjorde. Tänk om flera par kunde bete sig så?! Vad mycket enklare det skulle bli!
    Stickningen springer ju inte iväg. Snart är det höst med kvällar framför TVn eller en mysig brasa och då viner det om stickorna igen! Trevlig helg! 😃

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.