Igår och idag

… Igår var det svalt och skönt när vi klev upp. Såg ut att bli regn. Men inte sjutton kom det nåt regn inte. Och det där svala sköna försvann alltför snabbt. Det varma och klibbiga kom tillbaka. Sommaren levererar skulle en del säga.

… Igår tog vi en vända på ett bakluckeloppis. Det fanns verkligen inget intressant i bakluckorna. Somliga tror att vilket skräp som helst ska gå att sälja. Det gör det inte. Men vi hittade en bekant och tog en fika med honom istället. En liten pratstund i solen.

… Igår när vi skulle gå från den där bakluckeloppisen, som var på en grusplan, klev jag snett på en större sten och hittade inte tillbaka till balansen. Stod i stället på ena knät, rätt ner i gruset. Kom upp relativt snabbt och vi gick till bilen där jag kunde konstatera det jag känt tydligt på väg till bilen. Blödande skrapsår, som en femåring ungefär. Det var bara att åka hem och putsa rent och plåstra om. Turligt nog hade jag en lång kjol och hade landat med kjolen mellan knät och gruset. Såret var alltså relativt grusbefriat. Man får vara tacksam för det lilla.

… Igår skulle Svärfar faktiskt ha fyllt åttio år om han hade varit kvar på denna jord. Vi skänkte honom mer än en tanke och konstaterade att det hade varit roligt att få fira den åttioårsdagen. Tänk ändå. Svärfar är saknad alla dagar, inte bara igår. Han var en rolig och snäll person med en bra portion barnasinne kvar. De flesta barn avgudade honom. Många vuxna också.

… Idag har jag upptäckt att knän är till för mer än att stå på emellanåt. Alltså kroppen är ett snillrikt uttänkt maskineri där varje del samarbetar obemärkt. Men om nån del knasar blir allt jättekonstigt besvärligt. Sånt man annars bara gör kräver plötsligt eftertanke och planering. Och gissa om kompressen satt fast när det var dags att byta. Ajajaj liksom.

… Idag, liksom i går, liksom många tidigare dagar har jag övervägt att klippa gräset. Det stannar där. Vid själva vägningen. Är det inte för varmt så är det för varmt eller så är det för varmt och så kan det hända att det regnar eller snart kan börja. Tja, det är varmt, gräset växer inte så storartat. Det klarar nog några övervägningar till.

… Idag blev jag kvar vid datorn betydligt längre än planerat. Satte mig inne i soffan med fläkten på. Jobbar med en text som jag trodde var klar men som visade sig vilja mer. Så okej då. Jag gör som den säger, det brukar bli bäst då.

… Idag har det varit ett jäkla blåsande. Så där vilt och galet att man inte orkade vara ute och få huvudet genomblåst så länge. Dessutom soligt och varmt. Men nu när kvällen är här är det fantastiskt skönt ute på altanen. Så där så att man knappast vill gå in överhuvudtaget. Kanske jag sitter kvar bara. Oklart.

3 reaktioner på ”Igår och idag

  1. Mycket på gång hos er med. Hoppas knäet läks snabbt! Äsch då! Och jaaaaa, den där din Svärfar…. Han var en härlig och väldigt snäll person! Vi småungar drogs till inom så fort en gul Opel ( om jag minns rätt) var parkerad vid en viss stuga på 80 talet. Ville inte störa direkt efter ankomst från Sverige, men välkomnades alltid. Hittade inte mor i huset oss två stugor längre bort, visste hon precis var hon skulle söka! Kram till er! ♥️

    Gillad av 1 person

  2. Kul att läsa dina funderingar! Mycket liknar mina egna tankegångar och passivitet. En fläkt kan trots värmen göra att man sjunker ner i tv-fåtöljen men inte sätter på tv-n. Det räcker med att koppla av, hehe.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.