Varmt ju

För att inleda som brukligt är i denna del av världen, lite väderprat. Vi älskar ju väder 😀 Gårdagen innehöll regnskurar i omgångar men inte gjorde det tillvaron behagligare. Det var kvavt och riktigt fuktigt i luften. Knappt nåt som rörde runt i den heller.
I morse var det därför med viss bävan jag öppnade altandörren eftersom solen sken. Men! Det fanns luft och det blåste och allt verkade bli en skön sommardag. Jag slog mig ner på altanen med datorn och en stunds skrivande och märkte inte riktigt när solen bröstade upp sig och tog över tillställningen. Plötsligt var hjärnan lite trög men jag knapprade på. Passerade tidpunkten för när jag brukar överge altanen och leta skugga och satt envist kvar.
Tillslut var det ändå nödvändigt, om inte annat så för datorns skull, att ta den med in.
Själv gick jag ut igen och drog runt med vattenkannan en stund eftersom mina krukblomster hotade att överge mig om de inte fick vatten. Sånt brukar jag ordna direkt på morgonen för att de ska klara en varm dag men i morse gick jag en promenad nästa direkt jag klivit upp och glömde därmed blommorna.
Först vid tredje svängen påfyllning av kannan drabbades jag av hur varmt jag klätt mig. Klänningen var för tät och några halvleggings därtill var helt klart överdrivet.
När blomstren andats ut gick jag ner i källaren där mina kläder bor och bytte om till svalare sort. Satt en stund med en värmepåverkad Katt därnere, eftersom han hotade följa med upp om jag gick. Alltså blev jag skönt svalkad själv av bara farten.
Sen var planen att åka till blomsterbutiken men jag landade i soffan och hittade ett trivsamt lutläge och såsade en stund i stället innan jag kom iväg.
Men det var inte det jag skulle orda om. Utan det här med värmen. Jag brukar vara ett gnälligt och irriterat elände när det är för varmt. Men i år förvånar det mig dagligen hur bra jag klarar värmen. Nåja, det är typ lika långt till själva solen som att jag frivilligt skulle vistas mitt i den. Typ lägga ut filt och smörja in mig med krämer och sola. Ha, dit kommer jag aldrig. Men jag hanterar värmen. Utanför solen. I det som är skugga men skitvarmt ändå. Jag kan hålla humöret om man säger så. Visst, det är redigt varmt men tja. Det är hanterbart.
Tidiga mornar och kvällar är fortfarande bäst. Absolut. Jag måste fortfarande ta en kvällsdusch för att kunna sova bra. Japp. Men jag står ut med värmen på ett helt annat sätt än jag brukar. Kan det vara åldern?
Förästen, biltermometern sa tjugosju grader. Jag törs knappt gissa vilken temperatur växthusen och blomsterbutiken innehöll. Var kvar ett tag och höll på att bli en blöt fläck. Ändå ser personalen oförskämt pigga ut i den värmen. Dottern som jobbar på det stället hastade runt i ett tempo som var galet. Hur sjutton orkar dom? Speciellt de som jobbar i utomhusdelen bland trädgårdsväxterna, där solen gassar precis hela dan. Puh. Jag kunde gå till bilen och ösa på med riktigt kall AC på hemvägen.

2 reaktioner på ”Varmt ju

  1. Jag kunde verkligen leva mig in i det du berättade! Det påminner alltför mycket om vår egen kamp för att överleva värmen. Förresten, du är väl kvinna – med mycket hår på huvudet, eller? Jag är man och har alldeles för litet hår-tunnt-på huvudet. Gick av misstag ute i solen och fick solsting, inte så allvarligt kanske, den när gången, men jag drabbades av en fruktansvärd yrsel, repade mig efter en halvtimme på sängen med fläkten igång.

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.