Minnen och alldeles speciella dagar

Ett år är fullt av milstolpar av olika slag.
Smått som stort.
Man passerar någons födelsedag, någon högtid, någon dag av sorglig art eller någon dag av glädjefylld art. Man passerar påskägg, midsommarblommor, de där speciella rosorna som blommar bara en kort tid. Mellan häggen och syrenen räknar vi stegen. Skolavslutningar, examensdagar och evenemang som är årligt återkommande. Hösten med sitt färgspektakel och tomtarna som strax därefter tassar in på tå.
Flugan som surrar genom rummet med förmågan att förflytta mitt minne till en helt annan plats. Doften som passerar min näsa helt utan förvarning eller något jag ser som påminner så stark om … ja om … ja … något som jag inte får fatt i.
Minnen avlöser varandra. Det var här, just här som vi den där gången … och längs en väg står någon i tårar över en plågsam olyckshändelse just där för länge sen. Alla med sitt i minnet.
Jag går varje sommarmorgon genom trädgården och hälsar blommorna välkomnas. Som anländer i sin beräknade blomningstid, även om vädret kan påverka dem åt ena eller andra hållet med någon dag.
Livet går sin gilla gång och vi går med och prickar av. Lägger ännu en dag till åren, ännu en tår till sorgen, ännu ett skratt till minnet. Ännu en sak till samlingen.

Det var det vi gjorde i går. Lade saker till samlingen. Och ännu en dag till åren. Trettioen stycken. Plus de elva åren vi hade redan innan. Innan den där bröllopsdagen alltså.
Vädret i går påminde en del om vädret den där sommardagen för så många år sedan också. Lite soligt och något molningt, blåsigt och kyligt. Vi åkte en tur med bilen. Lyssnade vi på låten som två fina flickor sjöng för oss i kyrkan under vigseln.
Vår vana trogen åkte vi för att handla nåt trevligt att ställa i hyllan som minne. Nåt vi valde ut tillsammans. Har gjort så i några år nu och detta något är i regel gjort av glas. Så även i år.
Vi åt också en god räksmörgås ute på en caféterass och hamnade sedan helt spontant på kaffe med dopp hos vänner längs hemvägen.
Tillslut satt vi på en restaurang, helt ny för oss och valde ur menyn. Åt varsin vansinnigt god kötträtt och njöt. Av maten, av lugnet och av dagen. Berättade för servitrisen (som inte ens var påtänkt när vi gifte oss) om anledningen till vårt besök. Hon häpnade över alla dessa år. Jag kan känna igen mig i det. Vart tog de där ungdomarna vi en gång var vägen? Nu sitter vi här, gråstänkta, och minns ännu en gång. Hur det var.
Och ännu en milstolpe är därmed lagd till handlingarna detta år.

2 reaktioner på ”Minnen och alldeles speciella dagar

  1. Väldigt fint skrivet och varma grattisar på er dag! Det var en fin dag ni hade den där speciella dagen på väldigt fina platser. God fortsättning! 🌹🌷❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.