Pyssel

Helgen försvann i rask takt, fast vi inte gjorde nåt särskilt alls. Lite kallare sommarväder och en del regn har det varit. Men idag var det varmt igen. Bra att det bjuds på lite pauser.
På lördagen var jag ute i trädgården och pysslade. Fixade med några nya blommor som såklart följde med hem från fredagens blomsterhandelbesök. Snart är det som i en blomsterhandel här också. Så pass att mina krukor är slut. Ytterkrukorna alltså. Man vill ju att blommorna ska stå lite fint också. Inte bara i en ful plastkruka.
Jag hade sett en idé om att klä en glasvas med pinnar innan man fyllde den med bukett. Måste absolut funka på plastkruka också tänkte jag. Eftersom jag en som spar och har, fanns en bunt med pinnar som jag sparade från plymspirean när jag klippte ner den i höstas. De blev perfekt att klä en kruka med. Jag planterade blomman i sin fula plastkruka först. En svajig och skir Chokladskära hade jag köpt. Sedan bröt jag pinnarna i bitar, utan att måtta längderna. Jag trädde ett gummiband runt krukan för att ha nåt som höll pinnarna på plats medan jag jobbade mig runt krukan med pinne efter pinne. Tillslut var krukan osynlig och jag stärkte upp hela konstruktionen med ståltråd. Sist av allt knöt jag hampasnöre runtom för att dölja ståltråden. Det blev riktigt bra och passade just den här växten bra eftersom den får långa svajiga stjälkar som nu får lite stöd runtom.

Det brukar vara så här med mig när semestern är i gång. Den får också fart på kreativiteten.
Idag har jag suttit med pärlor och tillbehör på altanen och picklat med örhängen. Har en massa idéer jag vill testa och det var riktigt kul. Länge sen jag gav mig tid till att hålla på med pärlor i godan ro. Får väl se vad det leder till.

2 reaktioner på ”Pyssel

  1. Det finns så mycket man kan pyssla med! Var på hobbyaffären med yngsta fröken- inte klokt vilka idéer och grejer det finns att ta till sig. Själv drogs jag till garnhyllorna…. Som flera gapade tomma.
    Den där krukan av pinnar var ju verkligen häftig! Döljer snyggt plasten därunder och ger ett mera ’vildvuxet’ intryck! Skickligt! 😍

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.