I helgen …

… var det både sol och regn, värme och lite svalare väder. Opålitligt med de där molnen över himlen som kan ha regn i sig. Alltså har de där utekuddarna fått hållas ihopsamlade under tak mestadels. Jag orkar inte bädda ut och bädda in hela tiden. Det får vara som det behagar med vädret.

… tog vi beslutet att ännu en gång avbeställa det redan beställda virket. Det blir inget byggande i sommar. Planen var en ny trappa vid ytterdörren och en ny trall på baksidan. Men det är alltså med virket som med garnet. Det finns inget, för att typ alla tänker bygga nåt. Och det som finns har därmed genomgått en makalös prishöjning. Det första stället höll oss på halster i nästan en månad innan vi sa nej. Det andra stället verkade kunna leverera till en början men visade sig också vara kapabla att skjuta det hela på framtiden. För att tillslut komma med en bedrövlig prishöjning trots offert på ett helt annat pris och ja, det fanns en finstilt klausul som av dem ryggen fri. Så nej tack blev vårt svar. Vi har den trappa vi har och gräs istället för trall. Kanske hösten minskar byggivern i befolkningen så att vi kan få tag på virke till skäligt pris då istället?

… köpte jag en ros fast jag inte skulle. En Honungsros med namnet Lykkefund. Vem kan motstå en sån? Inte jag uppenbarligen. Rosor är inte helt kompatibla med den här trädgården men. Nu är den ordentligt nergrävd i ett hål i gräsmattan. Med en klätterställning av järn att klättra inuti istället för längs någon husvägg. Den där typen av ros kan bli omfångsrik om det vill sig väl. Då kommer vi att få bygga ut kläterställningen. Men jag har en plan och en händig Make. Blir nog bra bara rosen vill det.

… fick vi äntligen ordning på trottoarkanten också. Där växer mängder med ogräs i varje skarv. Hittills har det fått växa på. Till snudd på ödetomtnivå som man kunde folk snegla över och tycka saker om. Jag är bra på att ignorera sånt och gör som jag vill i alla fall. Även ogräs kan vara vackert. Men nu är det ändå bortskrapat, hopsamlat och slängt. Nästan prydligt igen. I alla fall med mina mått, andras säger nog att det fortfarande är ödetomt. För jag sparade allt vissa. Typ blåklockorna. De ska få blomma först. Sen kapar jag ner dem också.

… skrotade vi torkvindan. Den har stått och varit skev och ful i åratal och totalt m alplacerad. Inklämd mellan paviljongen och hammockplatsen och alldeles för nära en uppvuxen gran. Jag har grunnat på omplacering men inte hittat en enda yta som skulle kunna anpassas till torkvinda. Ett praktiskt men redigt fult torkredskap. Jag älskar att torka tvätten ute sommartid, i synnerhet lakan. Men det finns väl gränser i fulheten när inget är upphängt för tork.
Istället tänkte jag först använda mig av nån hopfällbar torkställning. Men så hittade jag en bild på nätet. Två stolpar med ett antal snören mellan. Typ gammaldags tvättlina. Sån har jag plats för! En solig och outnyttjad plats. Må det finns virke till dessa stolpar åtminstone. För en sån vill jag ha snarast.

… har jag annars mest bara avnjutit uteliv. Valt sittplats efter skuggan och burit med mig bok, mobil, paddan, nåt att mumsa på och intagit slappläge. Det är verkligen superskönt nu. Så länge jag slipper vistas i solen och kan gå in och svalka mig när det blir för varmt. Det är en försmak av semester det där med att ta sig an en dag som allt faller sig. Och semester är precis vad det är, alldeles, alldeles snart.

2 reaktioner på ”I helgen …

  1. Jag får önska trevlig semester så småningom! Hoppas ert finväder håller. Fast känner jag dig rätt, stör inte ngn mulen dag dig heller.
    Likadan byggiver hos er som hos oss verkar det som. Vi hade tänkt påbörja ett garage vid sommarstugan i sommar. Det lär vänta, för just nu betalar vi skjortan för dylikt garage. Just pga att alla vill ha byggmaterial. Suck säger Maken och får tålmodigt vänta….

    Gillad av 1 person

    • Ja, det är bara att vänta. Just nu är soligt och varmt, 30 grader ska det tydligen bli. Inte i min smak såklart men jag vill inte heller ha regn. Nåt trivsamt lagom kanske man kunde önska sig 😀😅

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.