Vårens första …

… besök vid den där skogstjärnen i lördags blev aningen förfärande. Mer än hälften av skogen var borta!Jag gick med bävan, efter att ha mött de helgpausade skogsmaskinerna och brist på skog redan innan. Men hoppades att åtminstone tjärnen fått vara ifred. Men så var det ju tyvärr inte. Det var väldigt många trän som fällts överallt därikring. Sorgligt och glest.

… vårblomma och en liten tröst var den fina lilla Tussilagon jag hittade strax därefter. Som en liten sol. Den första för våren och alltid lika magisk.

… utefika och därtill häng vid havet. Där hittade jag lite lä med ryggen mot en stadig klippa och förutom matsäcken hade jag en bra bok i ryggsäcken. Så där satt jag och läste och njöt av egentid med måsarna, havsluft och vågskvalp. På gångavstånd hemifrån faktiskt. Det är rätt jäkla underbart ändå.

… blå vårblomma! Jo, men på vägen hem hittade jag dessutom de där som står i backarna och niger. Säger att nu är det vår! I ärlighetens namn så stod de i diket och neg. Och jag kröp för bästa bilden och en och annan bil körde förbi med funderingar på om människan höll på att svimma eller var påverkad. Det var jag i princip, av blåsippornas skönhet. Inget annat.

… riktigt varma dag hade vi i tisdags. Strax över sexton grader och sol mest hela dagen. Själv satt jag tyvärr vid jobbdatorn mest hela dagen. Men när jag slog igen den och förklarade slut på arbetsdagen gick jag raka vägen ut i skogen och andades ut och in en lång stund på en stubbe medan solen letade sig allt längre ner.

… utomhus selfie tog jag och Musse i solvärmen mot husväggen. Han gillar att hänga med mig ute i trädgården. Eller, snarare att jag hänger med honom ute i trädgården. Vi satt där och snackade tills han såg nåt spännande och tröttnade på mig.

Våren är bra magisk ändå!

5 reaktioner på ”Vårens första …

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.