Allt och inget

Huset är kallt som sjutton i dag. Det beror på att den fjärrstyrda värmen inte är speciellt snabb i vändningarna när vädret jävlas. Det där tillfälligt varmare ute är idag blåsigt och regnigt kallare och eftersom huset är kvar i tron på det varmare … ja. Jag har suttit vid köksbordet flera timmar med jobbdatorn idag och blivit allt kallare. Trots tjocktröja och raggsockor. Nästan så jag övervägde att hämta in grillen och dra igång en brasa. Men eftersom jag insåg att brandlarmet inte skulle uppskatta ett sånt tilltag lade jag mig på soffan med ullfilten istället. Och ett avsnitt av Vänner … nåja … minst fyra då och jag tror att jag var vaken genom alla.

I lördags fick vi höra vacker Harpmusik från Amerikat igen. Lyxigt med egen konsert i vardagsrummet och kul att kunna vara med. En konsert som egentligen skulle ha varit utom vårt hörhåll om det inte vore för pandemin. Så nåt positivt för den med sig. Vi såg också en del bekanta ansikten fladdra förbi efter konserten när alla ville hylla Harpisten (heter det så) som liksom oss njutit av musiken via tekniken. Underbart. Det verkade Musse-katten också tycka för han bänkade sig och somnade skönt till den fina musiken.

Grannen kom med pizza igår. Ja, inte till oss men vi ser när han parkerar på sin garageuppfart från vårt vardagsrumsfönster och ser honom få ett par pizzakartonger ur bilen och gå in i sitt hus med dem. Tyckte nästan jag kände doften ända hit. Och ett av Vänner-avsnitten idag innehöll också liknande kartonger. Gissa vart jag skickat Maken! Japp, han är på pizzerian.

En del av dagens jobb innehöll ett onlinemöte där jag håller en utbildning. Katterna hade ingen förståelse för detta idag. Mitt i mötet hoppade Pancakes upp mitt i synfältet. Jag lyfte ner honom och han hoppade genast upp igen. Jag föste ner honom igen varpå han går och sätter sig vid altandörren, ljudligt jamande. Så jag blev tvungen avbryta mötet för att gå och släppa ut. Varpå jag höll på att snubbla på datorsladden så katten blev rädd och sprang undan. Men jag öppnade dörren och fick honom att ta sig ut i alla fall. Fortsatte mitt möte när nästa Katt börjar tjata vid ytterdörren. Ignorerade honom men kände mig skapligt disträ i det som skulle sägas. Då kommer han också och sätter sig mitt på bordet, bakom min dator. Och försöker ta sig fram för att komma åt mig flera gånger. Medan den andra står utanför och krafsar på fönstret. Herregud. Helt galna. Jag lyckades ta mig igenom allt någorlunda sansad i alla fall. Tror jag.

Nu känner jag på mig att pizzan närmar sig. Bäst att jag fixar fram lite verktyg 🙂

4 reaktioner på ”Allt och inget

  1. Jojo, du måste tydligen gå på kattkurs och träna dig för anpassning till kattrutiner, hehe.Du bor hos dem och får då som gäst vara beredd på litet anpassning, hahahahaha.

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.