Trött i huvudet

Eller nåt åt det hållet och ute skiner solen och försöker övertala mig att ansluta. Jag har suttit vid datorn hittills idag i hemmajobb och borde verkligen komma ur det läget och gå ut och röra på mig. Rensa lite i sinnet. Men jag är så erbarmligt trött på att promenera omkring i hemtrakten. Och efter allt jobb vid jobbdatorn väljer jag ändå att starta min egen och hamnar här. Ja, jag hör ju hur det låter … jag skärper mig nu. Jag går ut!


Okej. Ja jag kom iväg ut, fast nån promenad blev det inte. Istället hamnade jag på altanen i akt och mening att samla ihop återvinningspåsarna som ännu en gång stått nån dag för länge. När det var gjort fick jag ett infall och gick in och bytte till arbetsbyxor och tjocktröja och ut igen. Började samla ihop allt granris som jag pyntade med inför advent. Både på altanen och lite här och var i trädgården. När det var gjort sopade jag löven av altangolvet. Det kan ha varit så att jag inte förmådde mig att räfsa helt klart i höstas. Det jobbet får istället tas om hand nu med en drös torra fjolårslöv som skräpar här och var. Gräsmattan behöver också en räfsning som alltid om våren men det är för blött ännu. Tackar för det eftersom räfsarenergin inte infann sig vidare värst ändå.
Men nu är i alla fall altanen aningen mer beboelig ifall andan faller på för en stund ute i våren. Sol eller ej.
Katterna var riktigt nöjda med mitt utomhusbeslut och virvlade omkring i sin version av hålla sällskap. Typ sitta en bit i från och titta med kritisk blick. Springa i vägen för sopborsten. Krypa in i en tom låda som jag tänkt vika ihop. Och sånt.
Solen kom och gick idag mest hela tiden men det var ändå riktigt skönt ute. Tillräckligt varmt för bara islandströjan, ingen jacka behövdes. Det är verkligen vår i luften. Och med den infinner sig en del trädgårdsplanering. Tulpanerna tittar fram här och är i rabatterna och jag köpte blomfrön i helgen. Nu är det bara att sätta igång!

2 reaktioner på ”Trött i huvudet

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.