Idag såg jag …

… En helt vit utevärld igen när jag klev upp. Som jag misstänkt, vintern är verkligen inte redo att packa ihop än. Under natten hade den skadeglatt svept ut en del snö över den så förhoppningsfullt våriga tillvaron. Och dessutom gått på med kallgraderna över alltihop så pass att det var lika vitt och kall vinter hela dan. Jaja, det var väntat.

… plötsligt ett mail som meddelade mig att en ny jobbdator fanns att hämta på kontoret. Det kom sig av att min tidigare jobbdator börjat tjafsa med att låta mig delta i onlinemöten. Stängde bara tjurigt ner och höll på. Så jag skulle få en ny, så där kan man inte ha det. Jag planerade om förmiddagen och hämtade raskt denna tunna bärbara dator. För att hinna ansluta allt som skulle anslutas i tid till den onlineutbildning jag skulle delta i lite senare. Jag och ett gäng till skulle få sätta igång tankeverksamheten med systemet av en ny lönerapporteringstjänst. Det gick väldigt bra. Min nya dator lät mig också vara med på hela mötet utan nåt tjafs.

… en man iklädd endast ett brottarlinne och shorts på affären. Jo, verkligen så lättklädd! Knappt mitten av mars och minus fyra grader och snö. Man kunde se att han var kall, trots den betydande mängden ”päls” han hade synlig under det generöst skurna linnet. Rödfrusen liksom. Med en slags påklistrat obesvärad hållning som troligen ångrade klädvalet och den sinnesförvirring som fått honom att tro att det var sommar han såg därute för att solen sken i mars. Jag betackar mig för den synen lättklädda håriga män på affärer alla årstider faktiskt.

… jag en självklar lösning på problemet med en kofta jag stickat. Blev inte nöjd med knappkanten på den och koftan har mest legat oanvänd. Funderat på att riva upp kanten och göra om den men hmmmm … svårt att riva upp garn som varit stickat länge och hunnit ludda ihop. Jag klippte istället bort knapparna, vek in och sydde fast kanterna innanför. Japp, mycket snyggare nu. Tror den får förbli kantlös och knapplös.

… hur otroligt snabb posten är ibland fast alla skäller över den mest hela tiden. Jag postade en grej igår, tidigt på förmiddagen. Mottagen meddelade idag att den anlänt. Wow.

2 reaktioner på ”Idag såg jag …

  1. Ingen överraskning med den återvändande vintern. Även hos oss har det blivit betydligt svalare. Ännu plusgrader, men iskalla vintervindar gör att man verkligen inte vill sitta utomhus med stickningen.
    Shorts, men tack och lov inga linnen såg jag på matbutiken senaste vecka också. Nej tack, jag är för frusen av mig!
    Trevligt med ny jobbdator! Hoppas denna nya sköter sig som den skall!

    Gilla

  2. Kofta, ja. Dels har Anna-Lisa stickat och dels åt mig köpt en härlig kofta och stickat några tröjor – det förhöjer livsvärdet minsann och hålla mig varm, jajamensan.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.