Måndag

I morse när jag kom hem från jobbet gjorde jag något ovanligt. Jag lade mig på soffan med min skogsgröna ullfilt som jag fick i julklapp och slappade ett par timmar. Bara så där! När jag kommer hem från ett dygnslångt arbetspass brukar jag alltid koka kaffe och sätta mig i soffan med stickningen. Inte bara vicka omkull med en filt över mig så där helt sysslolöst. Och kaffelöst!
Visserligen ingår en kopp kaffe mina morgonrutiner på jobbet innan jag slutar, men jag brukar ändå ta en kopp till hemma. Och stickningen därtill då såklart. Med något trivsamt på teve som sällskap och om de behagar även nån av katterna. Ibland får man ju den äran med en pälsklädd spinnare intill sig. Men ibland ser de bara aningen föraktfulla ut och väljer nån egen vrå helt utom synhåll.
Troligen behövde jag vila eftersom jobbnatten gav lite kass sömn men framförallt för att jag vaknade supertidigt och inte kunde somna om. Soffan och filten var inbjudande trivsamma när jag kom hem alltså. Stickningen hinner jag med senare.

När jag vilat klart hade jag ett givande telefonsamtal med Dottern. Sen tog jag itu med det där sopsorteringseländet. Allt var så mycket enklare förr i tiden när allt kunde förpassas till samma påse i soptunnan utanför. Nu ska det läggas i separata påsar och köras till kontainestället i närheten och fösas ner i rätt kontainer genom ett minimalt hål. Jag bekänner direkt. Jag är kass på att göra det där ofta. Samlar soporna på altanen i påsar och låtsas att dom inte finns. Sorterar först när jag suckat mig till ett beslut att det måste iväg.
Väl framme vid raden av gröna kontainers upphör det aldrig att förvåna mig vad folk anser vara återvinningsbara förpackningar. Det faktum att grejen inte går genom det smala inkastet borde vara en hint, om den tydliga skylten inte är till hjälp.
Jag har seriöst sett en grill stående på metallkontainern, en pulka på plastkontainern och en trälåda på papperskonteinern. Och en hel del annat som inte med bästa fantasi kan klassas som föpackningar. Man borde ha bilddokumenterat allt vansinne. För folk är i det fallet slöare än mig. Jag sparar på skräpet hemma ett tag, men jag sorterar åtminstone rätt och stoppar ner det i rätt inkast. Det där är värre än slött, det är ignorant. Att inte orka köra sina grovsopor till återvinningscentralen utan lämpar av dem för någon annan ta ta reda på. När du väl fått in grejerna i bilen vore det väl inte jobbigare att köra dem till rätt ställe?

Jaja, det är måndag.

3 reaktioner på ”Måndag

  1. Det där svenska/finländska sättet att sopsortera skulle aldrig fungera hos oss! Amerikanerna är helt enkelt för lata! ( kanske nordbor med?)
    Istället läggs all återvinning i ett skräpkärl precis som vanligt skräp och det töms med sopbil varannan vecka. Precis som vanligt skräp. Mycket behändigt plus att det har konstaterats att mera återvinns på det sättet.
    Dock tas inga grillar och pulkor på det sättet heller. Dessa måste man nog själv föra till återvinningen…..

    Gillad av 1 person

  2. Jag blir både ledsen och arg när jag liksom du, vilket är ofta för mig, ser hur folk skiter i var de slänger sina sopor. Stackars dem, som måste hämta – i den här röran.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.