Digitalt?

Årets kalender är precis som de senaste årens kalendrar egenhändigt fixad i en helt tom och vacker bok. Jag ängnade halva hösten åt att rita in månad för månad, vecka för vecka i denna bok och har nu en sprillans kalender för detta år. Varje veckouppslag helt olikt det förra och med gott om klotterutrymme.
Jag är fortfarande ingen älskare av dgitala kalenderformat. Varken i mobilen eller datorn eller iPad. Oavsett hur smidigt det kan synkroniseras mellan grejerna.
Det slår inte känslan av att bläddra i en riktig kalender i pappersformat och skriva själv med penna.
Det är lika med böcker, jag läser visserligen ibland e-böcker i paddan men allra bäst trivs jag med en riktig bok i handen. Om jag nu ska läsa alltså. Ljudböcker är heller inget för mig. Jag kan läsa själv. Gillar inte att ha folk pratande i huvudet på mig genom hörlurarna. Känner mig instängd och utestängd samtidigt. Helst lyssnar jag bara på mina egna tankar eller fåglarna om jag tar en promenad och vill inte ha sällskap av en malande röst i huvudet. Poddar lyssnar jag inte heller på. Jisses vilket pladder. Folk pratar i munnen på varandra och försöker höras mest. Har problem med radio av samma anledning ibland och det är väldigt sällan jag slår på den hemma. Enbart i bilen, och jag stänger genast av eller byter kanal om det pladdras för mycket. Därför blir det inte heller av att jag ger mig i kast med sommarpratare och vinterpratatare på radion. Dom säger säkert en massa bra men jag orkar inte lyssna på dem.
Däremot är jag väldigt digital med allt skrivande, som jag helst gör via nåt dokumentliknande. Skriver visserligen lite dagbok för hand i kalendern men om jag ska tänka ut nån särskild text gör jag det bäst över tangenterna.
I en del av mitt jobb måste jag försöka bli kalenderdigital å det snaraste. Ska få hjälp med det i veckan men vet ärligt talat inte om det kommer att funka eller om jag måste ha nån egenskriven variant som komplement. Kan man lära sig sitta i denna ålder? Jag ska ta mig an en helt ny arbetsuppgift och den ska utföras helt digitalt. Med start i en kalender och vidare till digitala möten, en slags utbildning, som jag ska leda. Jag får hoppas på tålamod av den som ska försöka få mig att sitta fint i veckan. Och att jag hunnit samla ihop trådarna tills det är dags för det första utbildningstillfället. Tänk om jag rentav blir så digital att jag hittar min fina kalender oskriven vid rsslutet? ….. Näe! Det kommer inte att hända.
Men på jobbet måste det faktiskt bli så. Suck.

6 reaktioner på ”Digitalt?

 1. Aahhh, vad trevligt att läsa – jag läste hela ditt inlägg två gånger och njöt!
  När det gäller digital kalender eller dagbok t.ex. Jag använde DayOne och hämtar ofta inspiration från min dagbok för att använda i bloggen. Apropå radio och tv och poddar upplever jag alltför mycket pladder, de som deltar i intervjuer och organiserade samtal och berättar saker och ting pratar alldeles för fort. Jag hör faktiskt bra fortfarande – min ålder till trots och ser också bra om texten är lagom stor.
  Pocketböcker klarar jag inte. Men – jag läser minst en e-bok per vecka på min kära iPadMini4 – utan den skulle livet vara hopplöst. Jag har förstås min och andras bloggar att glädjas åt och hålla min hjärna aktiv, hahahahaha.

  Gilla

 2. Inga poddar här heller. Radio i bilen dock. Helst nyheterna eftersom jag inte orkar se eländet på TV. Tar hellre åt mig allt via öronen och slipper se bilder.
  Digital kalender är ett måste. Synkronisering är lyxigt det är många som
  skall hållas reda på. Fast vidare snyggt och sexigt sätt att hålla reda på livet är det ju klart inte.
  E-böcker tvingas jag ibland läsa. Hittas lättare på svenska här där jag bor! Annars är det helt klart vanliga böcker med pärmar och papper som föredras!
  Lycka till med det nya på jobbet. Du fixar det helt klart! Du är ju inte ny inom tekniken så att säga….! 😉

  Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.