Lite av allt

Så här såg min torsdagskväll ut. Ett glas vin och en ny stickning i lugn och ro med teven i nåt lättsamt läge. Alltså med något som varken avhandlade den härjande pandemin eller den härjande avgående presidenten over there. De där två nyheterna är rätt överväldigande i alla kategorier just nu och inget jag orkar med i trivsam tröjstickning. Helst ville man sippa både pandemin och presidenten. Båda är hänsynslösa egoister helt enkelt. Nåt som historien kommer att se tillbaka på med fasa.

Vi blev med snö i veckan. Mycket snö och många minusgrader dessutom. Vinter liksom. Precis vad vi förväntar oss av januari egentligen. Jag har skottat en hel del redan och funderat över varför vi inte har nån snöslunga. Grannen matar på med sin så snön står som en kaskad runtomkring honom. Medan jag sliter med snösläden. Orättvist. Det är bra träning brukar en del träningsfolk påstå att snöskottning är. Nej, den är mest bara jobbig, skapar irritation och riskerar att skada ryggen.

I dagarna nådde vi vägs ände med den där blivande boken. Jippiii. Det innebär allt allt är skrivet, att de få som läst lämnat sina synpunkter och att vi diskuterat dessa. Och synpunkterna är nu också ändrade till något bättre, kanske inte alla, men de jag ansåg var berättigade.
Därmed är det dags att fundera över vilka förlag som kan ha intresse av denna berättelse. Som är allt annat än lättsam. Det blir nästa steg.

Min helg är en jobbhelg. Egentligen skulle jag ha jobbat redan i natt men har valt att ta bort den och är därmed ledig till söndag när jag ska jobba dygn. På det viset blir det faktiskt både ledig helg och jobbhelg. Inte så tokigt faktiskt. I mitt sinne är det just fredagen och lördagen som är det bästa av helgen. En trivsam fredagskväll med nåt gott att äta och en långsam lördagsmorgon med hela dagen framför sig är härligt. Visst är söndagen också en bra dag som jag gärna har ledig men det gör mig inte så mycket att jobba då. Hellre det än de andra två. Dessutom är det helgstämning även på jobbet, så det kan vara lite mysigt ändå.

Katterna släpar med svansarna här inne i detta snörika kallväder. Hela varelsen skriker av uttråkning när de hoppar upp i ännu ett fönster. Bara för att uptäcka att allt är kvar. Båda tvärvänder i dörren bara för att tjata om att vi ska öppna den igen en kvart senare. Ibland tar de som ett djupt andetag och springer ut ändå. Skakar tassarna och burrar upp pälsen. Gör vad de ska i nån skottad del av garageuppfarten och skyndar tillbaka mot trappan. Eller lyckas pulsa genom snön till altanen. Så nära husgrunden som det är möjligt. På altanen finns det varma sittplatser så att det går att vara ute en stund i alla fall. Men det är ingen av dem som har nån lust att vara ute på natten just nu. Ingen tjatar om uteliv vid fyrasnåret på morgonen heller. Skönt ändå. Det gör mig inget om det hålls kallt ett tag nu.

Januari har redan tagit sig hallvägs. Inget i den delen innebär någon ljusning av det så kallade rådande läget. Jo, vaccin pågår men innan det är stabilt är det fortfarande typ utförsbacke med allt dystrare siffror. Ju längre tiden går desto större mirakel att man klarat sig tycks det vara. Hoppas vi slipper snubbla över nåt målsnöre utan kan få ta oss an detta med vaccin i lugn och ro och därmed nya förhoppningar om någon slags lättnad i läget. Det riskerar att bli ett i allra högsta grad ett märkligt år igen. Utan allt det där vanliga. Kanske fram mot hösten kanske … säger dom. Folk har egentligen ledsnat för länge sen och det kan bli svårt att motivera till avsaknad av allt vanligt ännu en sommar. Nåja. Nu ska dysterkvist ta sig an en ledig fredag.

4 reaktioner på ”Lite av allt

 1. Hej dysterkvisten!
  Nu skall du ta Maken i hand och ta er till första bästa plats som säljer snöslungor! Speciellt om det är mest du som skottar! Det kan bli en sen födelsedagspresent och julklapp åt er båda ( men mera åt dig!😉). Ni har gräsklippare, eller hur? Då behövs det också en snöslunga! Lika lätt att hantera en gräsklippare. Dock rår de inte på våt, tung snö som vi har fått i dagarna två. Men ni verkar ju ha det ordentligt kallt där i Svedala och då fungerar snöslungan finfint!
  Även här på den västra sidan av Potten hörs det om pandemisiffrorna i Sverige. Stora kontraster jämfört med grannländerna….. Sverige har verkligen satt sig på världskartan under denna pandemi. USA har ju inte heller klarat sig bättre, men det är ju ingen överraskning precis. Snart, snart slipper vi knasbollen och då gissar jag du kan höra mitt hurrarop/glädjetjut ändå till er där borta!

  Gilla

  • Ja vi får väl undersöka saken 🙂 Jodå nog är vi på kartan allt. Vet inte vad som gått så snett. Om det beror på att folk faktiskt varit dåliga på att lyssna och följa restriktionerna. Nu vill alla bara skylla på regeringen men eget ansvar då? Hålla avstånd funkar och hålla sig hemma funkar! Många har varit och är tyvärr riktigt dåliga på att avstå från sitt ”vanliga liv” ens för en kort period. Man bara måste få göra allt man brukar göra. Som det verkar i alla fall, i synnerhet till helger och storhelger. Det syns på parkeringarna utanför köpcentran som mestadels är överfyllda och i bildflödet på sociala medier där folk visar upp det vanliga levernet som om ingen pandemi pågick. Det skriks efter förbud samtidigt som man struntar blankt i alla rekommendationer och restriktioner som faktiskt finns. Och nån felaktig inställning i att jamen vi som är friska får … Och jamen man får vara åtta, då är det samma som att det är ok att bjuda in ett gäng du inte bor med på middag. Det letas kryphål hela tiden och självförklaringar till att just jag måste få … Dessutom är landet uppdelat i ett gäng olika regioner som också har olika politiskt styre och dessa kan ta en del egna beslut, olika beslut som antagligen har funkat olika bra. Kanske hade det varit bättre om alla gick under en och samma? Inte vet jag. Men faktum kvarstår att siffrorna är hemska och det får vi alla ta ansvar för i efterhand. Inte bara regeringen och folkhälsomyndigheten. Hade alla följt dessa restriktioner från början …

   Gillad av 1 person

   • Jo men det är precis likadant här i Minnesota. En del följer alla rekommendationer och restriktioner, medan en del inte bryr sig och lever sgs normalt. I lördags hade vi fyra bilar parkerade utanför vårt hem på gatan. Tydligen ngn som tyckte det var dags för fest. 🙄
    Däremot finns det ju flera än oss som följer restriktionerna eftersom kurvan just nu är mycket låg. Dock väntar vi på hur smittspridningen ser ut efter julen och nyåret…… 🤔

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.