Nytt år igen

20210101
När tolvslaget ringdes in på tv i nyårsnatten gick vi ut med vårt bubbel och tittade på grannarnas fyrverkerier som glittrade över vårt hustak. Vi hade inga egna, har inte haft det på åratal. Grannarna har tillräckligt och jag tycker egentligen väldigt synd om alla djur när himlen sprakar och smäller. Kattgrabbarna höll vi inomhus för säkerhets skull. De är lite rädda för allt smällande och hade nog inget emot att få gömma sig inne medan vi gick ut. Konstig omväxling kanske de tyckte, när de släppte ut sina människor i natten.
En del grannar var också ute med sina champagneglas och vi skålade på avstånd och hade alla förhoppningar om ett bättre år där det kanske kan bli nån ordning på allt.

20210102

Årets andra dag satt vi i bilen för en tur och retur till Falun. Dottern skulle tillbaka till studentlägenheten efter sitt jullov och Maken och jag valde att skjutsa henne för att hon skulle slippa ta tåget. Jag roade mig i vanlig ordning med stickning hela vägen. Ett par varma ullsockor som jag påbörjade i väntan på det garn jag nyss beställt till ytterligare en tröja. Jag köpte ett sånt fantastiskt mönster alldeles i slutet av året och det ska bli det här nya årets första tröja. Bara garnet kommer nån gång. När vi släppt av Dottern och hennes packning utanför huset vände vi och åkte raka vägen hem igen. Inga stopp någonstans, bara direkt hem.

20210103

Årets tredje dag vaknade jag och insåg att julen var slut. Vi drack kaffe i skenet av granen och alla stjärnor men sen fick det vara nog. Allt åkte ner och julen städades ut ur huset som det brukar heta.
Jag är oftast inte riktigt så snabb med detta, väntar gärna till efter trettonhelgen. Men det var så lockande att få hänga upp nya gardiner i det nyrustade vardagsrummet. Som hittills bara varit juligt. Nu var det trevligt att få se det utan pynt och utan allt rött som hör min jul till.
Det blir alltid så mörkt när julbeslysningen åker ut men efter ett tag har man vant sig med den vanliga belysningen av smålampor. Vi har inte hunnit, eller ens brytt oss om att skaffa nya lampor ännu. Men nu kan vi börja fundera över vad vi ska ha för taklampa eller annat belysningsgrejs i detta rum.

20210104

Den fjärde dagen detta år vaknade vi med snö äntligen! Inga mängder, men tillräckligt för att det ska vara övervägande vitt. Jag tog en eftermiddagspromenad för att se allt detta nya vita. Det var lite smått som behövde handlas så jag gick till den lilla butiken som finns på närmast håll. Vi håller oss mest till den nu. Där är det aldrig nån trängsel och de har vad vi behöver. Jag gick vägen förbi sjön tillbaka hem. Där är det fint alla årstider.

20210105

Idag är det så typ helg igen. Trettondagsafton. Maken har jobbat halvdag och själv var jag ledig. Jobbar dock i morgon istället. Nu hänger vi i soffan med Katterna i trivsamt mys. I väntan på en leverans av hamburgare som vi nyss beställde. Kändes alldeles lagom idag.
Min julamaryllis hade ingen lust att blomma till jul. Kanske tyckte den att det redan fanns så mycket rött pynt. Desto trevligare att ha den nu.

En reaktion på ”Nytt år igen

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.