Dagens

På jobbet har allt gått sin gilla gång denna onsdag. Jag jobbar ett bra tag till ännu (till i morgon faktiskt) men just nu råder kvällslugn. Jag drog i gång med ett plötsligt bakande här idag. Det blev en rejäl vetedeg till bullar och en krans med choklad och en längd med sylt. Det smakade riktigt bra alltihop. Vi har ju självklart fikat!
Efter allt bakande (och fika) behövde vi en promenad och gick ut i novemberskymningen. Skönt med frisk luft efter allt bakande.

Rustandet går vidare hemma. Maken har målat taket vitt och det som vi trodde redan var vitt visade sig vara smutsvitt intill det nyvita. Två varv fick han gå med rollern innan det var heltäckt. Själv har jag målat trappräcke. Pinne efter pinne efter pinne … Räcket har varit obehandlat i åratal och egentligen syns det bara från själva trappan eftersom en stor möbel täcker det mesta av det. Men nu har jag krupit runt och målat in alla pinnar i två varv grått. Nu väntar vi på en proffsmålare (bra med proffsiga vänner) som ska komma och ge oss råd i hur vi behöver hantera väggarna för att förbereda för den nya tapeterna och så att resultatet blir snyggt. Hoppas vi slipper riva ner den gamla tapeten först … och att det inte krävs alltför omfattande spacklande och slipande innan vi kan bygga ihop tapetbordet. När bara allt det där är väglett och avklarat kan Maken ta hand om tapetserandet.

Den där smittspridningen härjar på. Liksom den avsatta presidenten i det vita huset. Tidningarna är fyllda av båda två och man orkar inte riktigt med nån av dem. Kan de bara skärpa sig …

En gång skrev jag en bok ihop med en god vän. Det trillar fortfarande in en slant märkt royalty för denna bok. Slant märkväl. Detta händer på kontot varje år i oktober och det är en sån liten slant att den lätt missas. Jag satte hela denna peng på en flaska whisky i går. Kändes rimligt ändå. En favoritsort, en Laphroaig Lore, hade nämligen landat i en hylla märkt tillfälligt sortiment. Jag skulle bara in och köpa lite vin, men när jag ändå var där passade jag på att kolla på single malt hyllan. Där stod den och väntade på mig och ja, Lore ´n är hemma i min hylla nu.

Att rusta nåt rum kräver också en del nya grejer. Mitt i allt kom jag fram till att vi skulle ha en ny tevebänk också, förutom de hyllor vi redan skaffat. Därtill ska det hittas lampor! Nån snygg taklampa, eller till och med två och nåt snyggt som ska lysa i fönstret och allt mitt stickande behöveren bättra arbetslampa, helst en snygg sån också. Lampor av olika slag kan vara precis hur dyra som helst och hur svåra som helst att hitta. För att det ska bli rätt alltså. Taklampa har vi inte haft nån alls i detta vardagsrum. För på den platsen hade vi en projektor för filmvisning. Och en elektrisk filmduk i andra ändan av taket. Länge sen vi använde nån av dem eftersom teven numera är smart nog att sköta sånt själv. Stor nog också. Alltså blev de föråldrade filmgrejerna nerplockade och det blir nu taklampor istället i detta nymålade tak. Bara jag hittar några.

4 reaktioner på ”Dagens

  1. Fy bubblan vad jag är avundsjuk – ja det är Anna-Lisa också. Det är ju tyvärr så – för att överleva – att vi inte får nyttja alkohol. Det finns ju inte något bättre än ta en ”stänkare” när man jobbat bra och vilar sig.

    Gilla

  2. Hoppas renoveringen går bra! Och den härjande och surande presidenten lär nog hållas ett tag till. Inget annat man kan göra än att tycka synd om det lilla TrumpBarnet som inte får som han vill! Stackars liten…! 😝

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.