Semestern slut, hur är det möjligt?

Ja men allting har ett slut. Det som kändes som oändlighet kom till sin ände i alla fall nu och ett första nattpass är redan avklarat. Att vara tillbaka är som att aldrig ha varit därifrån … jag måste nog tänka lite till på semestern som ligger kvar och skvalpar i sinnet.

Semestervila: Jag har vilat. I altansängen, i hammocken, på soffan men framförallt har jag fått sova i min egen säng nästan varje natt. (Utom den sista delen av semestern när jag och Dottern åkte till mamma) Att som bortasovande nattarbetare (ja, jag sover i regel i en säng på jobbet på jobbnatten och har sk jour men ändå … ) få sova hemma flera veckor i sträck är en vila bara det. Dessutom att denna min egna säng står i källarens svalka är en riktig bonus. Vilsamt alltså.

Semestersysslor: Maken byggde lego. Inne eller ute på altanen beroende på temperaturen. Jag hade min stickning, min dator, mina blommor och mitt manus. Någon enstaka tur iväg från hemmet för att handla mat eller något annat. En sväng ut med taklös HotRod i stunden och tron att det skulle svalka. Det gjorde det inte. Solen får fri tillgång och motorn stånkar ur sig redigt med värme in mot sätena. Men det är allt trivsamt ändå.

Semesterbröllop: Som var så fint att det angränsar tårkanalerna ännu och bilderna finns fortfarande högt upp i bildflödet. Nu väntar vi på att få se Dotterns alla redigerade bilder så småningom och återuppleva allt.

Semesterträdgård: Jag hann med en hel del trädgårdsarbete. Med sekatören och spaden och inhandlade nya växter och vattnade och fixade. Eller bara strosade omkring och plockade nån blomma eller satt i någon skuggig stol. Vilsamt ledig, vilsamt njutande. Bara vara liksom. Mitt bästa läge.

Semestershopping: Inte mycket alltså. Har undvikit att hänga i affärer och bara handlat mat och kanske nåt annat nödvändigt och har vi hängt i nån affär har vi sett till att hålla avstånd. Det har inte varit svårt eftersom det varit väldigt lite folk ute i affärerna ändå. I alla fall samtidigt som mig.

Semestertripp: En dag åkte vi till en grannstad med Dottern i bilen. Vi besökte en fin liten butik som säljer retrosaker av bra kvalité där vi fick med oss lite smått och gott ut. Sedan besökte vi ett loppis där jag gjorde årets fynd! En stor kanna i glas av känd designer och märke och ska en ny sådan inhandlas kostar den nästan ett par tusen. Köps den på loppis eller auktion kostar den nästan en tusenlapp. Jag fick min för trettio kronor! Helt felfri! Vi mötte en bekant glassamlare på nästa ställe och berättade om mitt fynd och han tog sig för pannan och trodde vi skojade. Inte. Det var alldeles sant. Efter detta hittade vi ett ställe som tillhandahöll mat och efter maten åkte vi hem igen. Nöjda med en liten dagstur.

Semestermat: Det var för varmt. Eller jag orkade bara inte. Eller vi ville bara ha nåt annat. Alltså blev det en del färdiglagat hämtat och en del färdiglagat äta på plats. Eller något superenkelt hemma. Och en del grillat ihop med andra. Vi överlevde. 🙂

Semestergöra: Jo, jag hade tänkt få ett och annat gjort och hade en halvhjärtad lista som jag varken tittade på eller följde. Äh liksom. Jag kan göra allt det där under hösten lika gärna. I alla fall inte nu. Ja, det blev ogjort.

Semesterkrångel: Maken blev tvungen att ändra sin semester i år. Fick tre veckor sammanhängande med mig, sedan två veckor hårt jobb och nu har han två veckors ledighet igen men nu jobbar jag. (Fast inte varje dag.) Det var allt rejält motigt för honom att gå till jobbet den där första veckan som förutom vanlig arbetstid var fylld av övertid. Men nu är det gjort.

Semesterego: Därav satt jag mest för mig själv en hel vecka. Från morgon till sena kvällen eftersom han jobbade över. Några dagar är det ändå rätt skönt att strosa runt i egen takt och göra vad man behagar men det blir tråkigt i längden. Jag tillbringade lite tid med Dottern när hon var ledig men annars var det jag och Katterna. Men det blev några heldagar vid datorn och tack vare det ett manus redo för utskrift. Bara en sån sak.

Semesterumgänge: I dessa tider … (undrar hur många gånger vi använt och kommer att använda den frasen i år?) … nåja, en del umgänge blev det allt. Vi bjöd in oss själva till ett par vänner som bor i närheten. Satt ute i deras trädgård hela kvällen. Vi hann också umgås en del med Dottern och hennes lilla familj. och så kom min Bror med Fru och Dotter och vi hade inte setts sen i julas och hade mycket att prata om i några dagar. Jag träffade också en god vän en dag i hennes trädgård med god mat och lite bubbel. Och sen till sist åkte Dottern och jag neröver och träffade Brorsan med familj igen och Mamma som vi inte heller träffat sen julen. Och fick hänga lite med Brorsonens familj och äntligen kunde gratulera lilla ett-åringen med paket och fick trivas med honom live istället för att se bilder via nätet. Mycket trevligt och bra för sinnet alltihop.

Semesterväder: Svårt att summera något utan väderomnämnanden. Jag njuter i regel av varje ledig stund oavsett vädret. Men en sväng regnade det kanske en del för mycket. Fast vad gör väl det! Blommorna vattnas utan min omsorg, vattentunnorna fylls på, man kan trivas inomhus med en bra film och sin stickning. Eller på altanen om det är lagom varmt trots regn. De här två sista veckorna har däremot varit både soliga och varma. Väldigt varma. Typ för varma. Men jag tänker inte klaga på nåtdera. Vädret har gett mig de flesta varianter och det känns helt okej.

Tja, säkert har det hänt en hel del till men nu får det vara. Semestern var fantastiskt bra och jag skulle gärna ha semester jämt. Nu går inte det. Nu får jag bara jobba på och njuta av de lediga dagar som uppstår i mitt schema. Inte så tokigt det heller.

2 reaktioner på ”Semestern slut, hur är det möjligt?

  1. … och så roligt att du kommit fig tillbaka till bloggen! Varenda gång det kommer ett inlägg och jag ser det tänker jag: ’så trevligt med ett till inlägg! Den karamellen sparar jag och läser vid rätt tillfälle!’ 😃
    God fortsättning på sensommaren!

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.