Måndag

Min sista semestervecka inleds och det känns skönt att det ännu är en hel vecka kvar. Och samtidigt lite ledsamt att det är bara en vecka kvar. 🙂 Jag tänker ta dagarna tillvara och vet att jobbstarten kan bli intensiv eftersom det seglat upp en del förändringar där. Men, de får vara just nu. Jag har paus.
I vanlig ordning slog jag upp altandörren när jag klev upp. Soligt men augustikyligt. Den där jobbiga värmen fladdrade bara runt i två dagar innan den försvann. Nu är temperaturen på acceptabel nivå igen. Så där som jag trivs bäst.
Däremot verkar det bli svårt att hitta något lugn i trädgården idag. Hos grannen ett hus bort står en rejäl grävmaskin och jobbar. På gatan utanför står ett par lastbilar och turas om att få flaket fyllt av grävaren. Antagligen har grannhuset problem med grunden eller nåt och det ska grävas runt huset hela dan för dräneringsjobb. I så fall tror jag min dag blir bäst om jag hittar på nåt annat än lugn och roläge hemma.
Jag behöver faktiskt åka iväg och inhandla en ett-årspresent.
Jag behöver också skaffa en låda av ett bra slag och ett fint omslagspapper till en helt annan typ av present.
Jag behöver också se över kläderna och kanske tvätta lite.
Allt detta eftersom jag och Dottern på onsdag (fortsatt friska och krya, förutsatt att det består) åker neröver för att umgås på ett klokt sätt med familjen där.
För att äntligen få fira den där oerhört gulliga och hjärtevärmande glada lilla ett-åringen. Han är oss lite nära ändå tack vare eget instagramkonto bara för de allra närmaste. Där kan vi följa hans upptåg via föräldrarnas väl valda bilder. Då känns avståndet lite kortare. Trots att vi inte setts sen i julas. Han kommer givetvis att se oss som främlingar i alla fall. Men det går över. Presenter ska han ha och GammelFaster har stickat också.
Men sen ska också de unga föräldrarna gifta sig på lördag. Det blir endast en vigsel, för ett utvalt antal. Allt enligt reglerna eftersom all slags fest och firande har ställts in av ett virus. Maken jobbar och kan inte följa med och för att hålla ner antalet gäster är inga sambos/familjer till brudparets kusiner bjudna och Dottern är just en av kusinerna.
Därav åker bara Dottern och jag.
Men huvudsaken att vi gifter oss tyckte brudparet och tänkte om delar av sin planering. Vigsel blir det i kyrkan på eftermiddagen och sedan förhoppningsvis regnfria gratulationer utanför kyrkan, innan brudparet åker på eget håll. Vi andra firar utan brudparet på varsina håll. Jag gissar på grillat hos brorsan senare på kvällen.
Brudparet har sagt nej till bröllopspresenter. Ha. Faster gör som Faster vill och har givetvis fixat en present ändå. Det är den jag behövar skaffa lämplig låda och vackert omslag till idag.
Dottern ska givetvis också vara bröllopsfotograf och vi ser fram emot mängder med fina bilder att rörda snyfta över tillsammans när brudparet åkt.
Men, det är i slutet av veckan det. Nu är den ännu i början och jag avnjuter detmed kaffe och soffhäng en stud till.

2 reaktioner på ”Måndag

  1. Härligt! Njuta av sista veckan ledigt och trevlig resa om några dagar. Väldigt kul och väldigt klokt planerat och kompromissat av brudparet! En hejdundrande fest kan de ju ställa till med om de vill sedan när vi tagit död på allt vad detta virus heter! 😃

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.