Värme

Allt det där varma som juni behöll för sig själv och inte lät juli ta nån del av, det har sluppit ut nu. De två senaste dagarna har det varit på gränsen till vad jag mäktar med.
Mornarna är fantastiska innan värmen stångar sig in och brötar på, men i morse glömde jag bort att gå ut.
Texten flyter rejält och där blev jag sittande med en kopp kaffe som kallnade och en morgon som försvann. När jag tittade ut nästa gång var det redan rejält varmt. Jag envisades en stund med att dra dator och papper ut under parasollet och klarade en knapp timme innan det var olidligt. In med allt igen.
Sen hade jag en lunchdate. Lovat att plocka upp två hårt arbetande stoppjobbare och köra dem bort från fabriken en stund, för lunch som inte låg i matlåda. Hamburgare vill dom ha. Själv åt jag en god räksallad och sen var det nödvändigt för stoppjobbarna att återgå så jag släppte av dem utanför samma fabrik och åkte hem. Hade tänkt återgå till texen men värmen tillät inget hjärnjobb.
Det blev en stund på soffan. Inne är det relativt svalt med fläkt och nerdraget för att hålla solen ute. Det känns i alla fall svalt i ungefär tjugo sekunder. Sen är det lika baddande igen.
Jag gjorde ett drastiskt beslut. Samlade ihop allt skrivgrejs ännu en gång och gick ner i källaren. Puh, denna källare! Så underbart sval och skön. Jag satt i sängen med min text ett tag. Tills det nästan var för kallt istället.
När Maken kom hem så småningom satte vi oss raskt i rodden och blåste iväg i en hyfsat svalkande tur. Det var skönt då. Gick över så fort vi klev ur.
Nu sitter vi på altanen och iväntar någon slags kvällssvalka och jag tog en whisky och det var antagligen korkat eftersom den också värmer på sitt sätt. Egentligen måste jag bege mig runt och vattna allt blommande och törstande som haft det lika jobbigt som jag med värmen idag. Men snart. Jag gör det snart.

2 reaktioner på ”Värme

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.