Semestergrejs

Det är fullständigt skitsnack att katter inte skulle bry sig om oss människor nämnvärt. Mer än för möjligen att matskålen fylls på. Folk som säger det kan inte katter. De här två som bor med oss bryr sig hela tiden. Följer mig i spåren när jag traskar genom trädgården med snigelspaden eller vattenkannan. Kommer in och letar efter mig emellanåt och vill bara upp i famnen en stund. Eller för att sitta tätt intill och mysa i soffan. Jag tror att de är väldigt nöjda med att ha oss hemma mest hela tiden.

Idag behövde jag besöka optikern med mina glasögon som tappat ena näshållaren eller vad nu den där plastprylen som håller dem på plats mot näsryggen kan tänkas heta. Lång mening, kort besök, fick en ny plastplupp fastsatt och två med mig hem i reserv. Det var bra, nu kan jag byta själv nästa gång det händer. För det lär det göra, det här var inte första gången.

Maken bytte sedan telefon bara sådär. Han är ingen tekniksnubbe och har bävat för detta byte länge och väl. Hans gamla mobil var verkligen till åren och hade i dagarna börjat bete sig högst märkligt. Den gjorde konstiga ljud och annat skumt hittepå.
Han klev in och pekade på en ny variant som troligen är eoner ifrån den gamla. Jag hörde hånet från kartongen när den nya såg sin företrädare.
Här i huset är det jag som är hjärnan i teknikfixet, så efter att nästan behövt tjata på honom att en öppna den lilla boxen sen vi kom hem har jag nu fått igång honom med viktigheter överförda från gamla till nya.
Sannerligen är det skillnad. När jag bytt telefon ägnar jag en lång stund åt att göra instälninar och ordna allt som jag vill ha det. Maken var nöjd bara allt var överfört. Nån vidare ordning eller annat fix var inte nödvändigt. Men nu är han uppdaterad i alla fall.

Jag stod på mataffären framför godishyllan en stund i går. Jag ville inte ha nåt av det som fanns på hela hyllan. Insåg efter en stund att jag var i fel land! Jag var ju sugen på lakrits. Sån mjuk och god sötlakrits som bara finns på ett fåtal butiker här och i vilken godishylla som helst i gamla hemlandet. Tänk att ingen kan göra nån rejäl lakrits i detta land! Jag köpte nåt klent substitut som inte alls smakade lakrits egentligen. Men idag på det där större matvaruhuset hittade jag det rätta märket hemifrån och slog till på en påse söt och en salt. Sån mjuk och god lakrits som man inte kan sluta äta när man väl börjat och som snart sitter överallt i tänderna.

Texten flyter på i skrivprojektet. Bra för skrivandet att ha semester med en hjärna som börjar bli utvilad och pigg. I går nådde jag ett redigeringsläge där jag kunde skriva ut alltihop och stoppa in det i en pärm. Sen packade jag matsäck och pärmen och pennor och postitlappar och åkte. Hittade en bra bänk i skuggan under stora ekar i en park. Där öppnade jag pärmen med skarpögd penna i handen och påbörjade en genomläsning av extra kritiskt slag. Det känns bra!

Efter en del sommar i vädret slog det om idag och brakade lös i störtskurar och åska. Det kom rejält med vatten under en stund men det blev inte så långvarigt. Nu är det fuktigt och kvavt ute. Det ska bli tveksamt sommarväder resten av veckan påstås det. Vi får väl fundera på alternativ till skönt häng i trädgården då.

Jag har massa luktärter och plockar en hel del varje dag.
Bjuder på en måndagsbukett!

2 reaktioner på ”Semestergrejs

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.