Trädgårdsinlägg igen, många såna nu.

Semestern är nära, bara ett nattpass ifrån mig. Jag behöver semester nu!
För att ha en trivsam start på den tog jag mig an att slitigt pass i trädgården igår. Rensade bort försommarens långgräsområden!
Jo, plötsligt händer det tänker förbipasserande. Här var det äntligen klippt.
Till en början rev jag upp delar av ogräsblomningen för hand. Hade tänkt spara de långa fina och stora blåklockorna som blommar med en sina klockor uppradade längs stjälken. Men det slutade med att jag plockade några buketter av dem och en del annat finblommande ogräs. (Det är trivsamt med vaser ute också!) Sen rev jag upp resten. Och till sist hotade jag igång gräsklipparen.
Det är nåt med mig och den där blå gräsklippningsmaskinen och har varit sen vi köpte den för nåt år sen. Jag har fel knyck och den står bara där och flinar, utan att gå igång. Så måste jag hämta Maken och han rycker en gång och det brummar det genast till. Men han var inte hemma. Jag hade bestämt mig för att det skulle klippas och ville inte vänta. Hade därför ett allvarligt snack med klipparen när jag dragit ut den. Ett snack som inbegrep löften om skroten och ersättning av ny. Då fick den fart vill jag lova!
Sen gick vi lös på både kort och långt gräs. Överallt. Nästan. Nu är det med mina mått prydligt, näst intill park. (Alla skulle inte hålla med om det omdömet.) Långgräset behövde också räfsas bort och nu är min trädgårdstunna fylld inför veckans tömning igen. Framförallt med grenar och rens från ett gediget röjningsarbete jag gjorde häromdan. I ett hörn där det höll på att bli urskog och där en omfångsrik Cypress försökte knuffa huset. Och en utväxt Forshytia ville kväva Pionen nedanför. Som faktiskt var där först! Jag gick lös med såg och sekatör och härjade omkring med långa grenar för att samla ihop dem i nåt slags enhet. Nu får huset vara ifred och Pionen får luft. Alla nöjda. (Framförallt kan jag med lätthet höra pappas röst och förnöjsamhet över lite prydlighet i denna så rufsiga trädgård. Han hade klippt allt detta för länge sen.)
Min trädgård är i regel rikligast i sin blomning på försommaren. Det kommer sig av att vi var i grannlandet hela juli förr om åren. Brydde mig inte om att ha nåt som blommade då och som jag skulle missa varje år. Det där är gammalt nu, vi gör inte så längre. Och jag håller sakta men säkert på att få till en blomning för hela sommaren runtom i trädgården. Utökar med nya växter varje år.
Nu sitter jag ute och avnjuter min möda i min sköna korgstol. Njuter av det som är sommarskönt idag innan molnen täpper till igen och samlar sig till regn för morgondagen. Och innan jag åker och klarar av det där sista nattpasset.Lite bildbevis!PS: Sniglarna/trädgårdsmästaren här 0/1 – för tillfället har jag dem under kontroll.

2 reaktioner på ”Trädgårdsinlägg igen, många såna nu.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.