Bildextra

Den senaste tröjan blev färdig den också. Tog lite längre tid än vanligt eftersom försommaren distraherat och jag har varit mest utomhus och grejat. Och så är jag mitt uppe i ett skrivprojekt också. Så stickningen har kommit lite på sidan av liksom. Men nu är den klar att använda. Lite tunnare än mina andra ulltröjor och himla fin. Redan en favorit.

Så började luktärtorna äntligen blomma och jag klippte genast av alla utslagna blommor. Lukterärter blommar allt mer ju mer man plockar in. Och jag har mängder med plantor efter att ha stått massor av frön i våras. De kommer att blomma resten av sommaren!

Gamla bilens gamla takräcke är verkligen en alldeles utmärkt spaljé för en klättrande Klematis. Somersnow heter denna och har hittills varit alltför blygsam för sin art, trots att den är till åren kommen. I år har jag ägnat den lite extra omsorg med större utrymme för rötterna och gödsel och lite sällskap i form av diverse andra växter runtom och den tycks vara nöjd, har fått fart och drar iväg lite. Känns fylligare och tätare. Hoppas det fortsätter så!

Hittade så fina otroligt fina kökshanddukar! Det fanns mängder med motiv och jag hade lätt kunnat förköpa mig men det blev ändå dessa tre. Muminmamman med sin handväska är alltid given och den arga Lilla My är svår att stå emot. Stinky har en särskild plats hos oss. En gång en liten tös som såg en bild på denna filur utbrast spontant att den föreställde Maken! Jo han är långhårig och skäggig visserligen men kanske inte fullt så långhårig ändå. 🙂

Susanna hette hon en gång i tiden vill jag minnas. Hur som helst är hon med mig ännu. Jag fick henne, kanske av Moster, osäker på just det. I alla fall var det för att Mamma släpat hem en liten bebisbror. Om honom tyckte jag inte (det gick fort över) och han tog upp alltför mycket av Mammas uppmärksamhet. Men så fick jag finurligt nog en egen Susannabebis och efter det var det rätt okej att Mamma hade Lillebror. Jag skötte min bebis och hon sin, frid och fröjd. Nu sitter dockan i denna hylla lika glad som förr. I helt fel kläder visserligen. Hennes egna har kommit bort i tiden, jag minns inte ens vad hon hade. Men naken kan hon inte vara heller. Så för nu har hon nån gammal bebiströja som klänning och vakar över sovrummet. Kanske därför jag sover så bra.

Ros av okänd art pryder en av mina portaler för rosor. Den skulle ha varit en Polstjärnan-ros enligt etiketten på krukan men nån har märkt fel eller nån har haft kul med att byta etiketter på grejer i platskolan. För röd blev den, inte vit. Med långa fina nypon när rosen blommat klart. I år bjöd den på många fina röda rosor under några få dagar. Sen har den gjort sitt. Fint så länge det varar ändå.

3 reaktioner på ”Bildextra

  1. Tjusig tröja du gjort, önskar jag var lika bra på såna som du, men jag är dock en jävel på raggisar, och det är inte fy skam det heller. Köpt för ca 2 år sen en mugg, i metall då den skulle skickas meds posten och hanteras av en blivande 3åring, en mugg med Lilla My på. blir lika glad varje gång det dyker upp en bild på tösen där muggen skymtar fram, full i cocimola.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.