Trädgårdsdrama

Satt i godan söndagsmorgon på lagom solig plats med min kaffemugg. När Pancakes rusar in genom trädgårdsöppningen på baksidan med något sprattlande i munnen. Detta något ser ut att vara av otrevlig krälande art, oklart vad, eftersom jag i samma ögonblick som den synen landar i mig skyndar in med mugg och allt. Stänger dörren. För därute tänker jag inte vara och riskera hamna ivägen för nåt som flyr …. och Katt kan också mycket väl få för sig att ta med sitt sällskap in.
Av erfarenhet håller jag sedan koll från köksfönstret, eftersom jag inte vill bli lämnad med krälande typer i min trädgård när jägaren tröttnat. Inte ens en död sådan. Det leks därute och även Musse stegar in i bilden för att kolla vad som pågår. Vill också ha del av det roliga tydligen. Hur läbbigt jag än tycker det är med krälande arter, tycker jag synd om den stackaren nu. Den är hårt åtgången av alla dessa kloförsedda tassar från flera håll.
Då kommer ytterligare en intressent in i sammanhanget. Skatan! Denna skata tar sig väldiga friheter här på gården och har noll respekt för katterna. Märkligt nog låter båda KattKillarna den hållas. Nu flög den in och ställde sig en halvmeter ifrån det pågående dramat. Skällande. Skator kan minsann skälla. Fick Pancakes att fly in i paviljongen. Skatan klev allt närmre men Musse brydde sig inte. Han grejade vidare med det övertagna bytet medan Pancakes blev åskådare inifrån paviljongen.
Jag hade velat filma skådespelet, men ville inte skrämma bort Skatan. Jag fattade ju att den antagligen skulle hjälpa mig mest eftersom den skulle avlägsna detta eftertraktade krälbyte när katterna ledsnat. Tillslut ställer sig Skatan på en stol intill för att invänta läge att roffa åt sig.

Katter leker och retas med ett byte tills bytet spelar död eller hämtar andan helt stilla. Då kan katten låtsas ointresserad. Titta bort eller tvätta sig till synes helt omedveten om detta stackars byte. Som då tror faran vara över och gör ett nytt flyktförsök. Får genast nya klor i sig från den trots allt extremt närvarande katten som hela tiden hade alla sinnen placerade på bytet. Och medan Musse putsade sina tassar i detta skådespel hade Skatan läget under kontroll från sin stol. När bytet så gjorde sig redo för flykt överlistade Skatan Katten!
Den flög blixtsnabbt in och snodde åt sig och lämnade trädgården alltför högt ovanför två snopna katter. Som inte riktigt hade koll på vad som hänt och letade i gräset en stund efter sin försvunna leksak.
Man borde ha filmat! Men jag var mest glad åt att vad det nu än var för kräl, så hade Skatan nu avlägsnat det ur min trädgård. Tack för det!
Katten har jag haft ett snack med … han har lovat att … kanske … aldrig mer … Hmpf. Man vet väl hur katter är.

2 reaktioner på ”Trädgårdsdrama

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.