Och helgen var …

Alldeles, alldeles ledig och därtill solig och varm. Inte ens minsta anledning att titta upp i skyn om kvällarna och undra om utekuddarna (som är många) behöver samlas in under tak. Det har varit lika soligt nästa dag. Därmed har också temperaturen dragit sig allt högre. Jag har inte haft nån koll på den men söndagen ägnades åt att leta skugga och svalka. Det har gynnat blommorna som verkligen växer nu.
Jag har också inhandlat förrädiska små blå korn som sniglarna äter med nöje men sedan överlever de inte natten. Låter grymt men jag har fått nog nu! Dessa korn, som är ofarliga för andra slags djur, strös ut i kvällningen. Gärna efter att ha vattnat, så att man lockar fram krypen ordentligt. Jag har vattnat och jag har strösslat. Nu får vi se. Tydligen ska man också slippa se resultatet eftersom de gömmer sig efter måltiden.

Kalas blev det på lördagskvällen! Bonusbarnbarnet fyllde tolv och detta skulle firas. På grund av ett visst virus blev det tvunget med utekalas för säkrast avstånd och vad passade då bättre än att hålla kalaset i vår trädgård. Eftersom Dottern med sambo och detta födelsedagsbarn bor i lägenhet där det skulle bli för nära.
Alltså pyntades altanen och fika skaffades och jag drog ihop till en smörgåstårta. Handlade och tillredde den och pyntade också själva tårtan med trollstav i sockerpasta eftersom pojken ifråga gillar Harry Potter mest av allt just nu. Sen kom gästerna och vi kalasade och utdelade presenter och allt var bara hur lyckat som helst. Bäst av allt är det att få se de överraskande minerna när paketen öppnades och känna att valet av presenter var lyckat!

Till helgen räknar jag även torsdagskvällen eftersom jag var ledig på fredagen också. Då dukade jag upp till tjejträff på altanen. Ett glas vin (ja okej då, två-tre blev det allt) och en iPad och gästerna anlände en efter en i skärmen. Alla vid varsin skärm är ordentligt hållna avstånd! Inte är det som att träffas live, men det är ändå trevligt att se och höra dem en stund. Vi får se om vi vågar oss på en riktig träff framöver men utomhus och en bit i från såklart.

Hann också med en del textarbete igår. Det börjar bli en ansenlig mängd text i detta projekt och jag fick sällskap på altanen av min uppdragsgivare där vi bredde ut alla utskrivna sidor och arrangerad dem till en bra ordning. Ett flöde med driv ska det förhoppningsvis skapa. Extra trevligt när man är överens om hur det ska vara också! Nu är det dags för en rejäl redigeringsvända med allt som en helhet för första gången. Innan den tål att läsas av utomstående textsupport.

Tja, en helg trillar iväg men nu är jag kanske rustad att ta mig an veckan som är av midsommarart, men den helgen blir inte lika ledig. Jag har lyckats pricka in jobbhelgen på midsommarhelgen i år och det är bara att gilla läget.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.