Vart tog den här måndagen vägen?

Det var sommar ute när jag klev upp i morse! Efter helgens regn kändes det varmt och skönt och solen hade den klarblå för sig själv. Jag hängde ut tvätt och tvättade en maskin till. Gick en vända med vatten kannan och med snigelspaden. De där krypen har ökat i antal efter regnet och den där sorten med eget hus på ryggen käkade upp en hel planta i smyg under natten till söndag. En alldeles ny planta som skulle bli fina gula solhattar var bara ett slemmigt stubb. Jag förpassade kräken till skogs när jag upptäckte det mitt i söndagsmorgonen, inte utan svordomar av grövre karaktär. Sedan snyggade upp runt den stackars plantan och gömde resterna med en burk utan botten. Kanske, kanske orkar den börja om?
Efter det missödet håller jag ett rejält vakande öga längs med marken vart jag går i trädgården. Dagens runda vräkte ännu ett gäng till i skogen men växterna verkade intakta. En del andra bruna skitstövlar fick smaka på spaden och finns därmed inte mer.
Efter allt detta drog jag med mig jobbdator och sånt ut på altanen och slog mig ner för att jobba lite hemifrån. En del av mitt jobb är fullt kapabelt till det.
Märkligt nog frös jag en stund senare och fick se hur det samlats grå moln över allt det där blå. Tillslut fick jag rusa ut och samla in tvätten och sedan flytta in jobbet till köksbordet. Fortsatte där en stund till.
Den andra delen av mitt jobb kan omöjligt göras på avstånd. Det blev dags att plocka undan och samla in jobbväskan och bege sig för ett väntande nattpass.
Så där kan en måndag bara hasta iväg!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.