Ordrikt

Snart är en vecka redan slut igen. Den har innehållit en varierande mängd ord! (Och inte ett enda av dem har nåt med det där C-ordet som regerar jorden just nu att göra.) Kolla bara.

Textredigering: Nåt en sån nivå i skrivandet. Nu ska orden vrängas, bytas, raderas, blandas om, rättas till, snyggas upp och allt det där som gör att en text lyfter och växer och mognar. Jodå. Det kanske kan bli nåt.

Pallkrage: Konstigt ord egentligen. Nåja, Dottern bär hem såna till oss, eftersom hennes balkong inte rymmer annat än krukplanteringar. I dessa ska hon odla grönsaker. Alltså tycks barndomshemmets trädgård, där otaliga lekstunder tillbringats, ha blivit en slags kolonilott för henne. En gedigen blandning grönsaksfrön ska ner i jorden i helgen. Däremellan planerar hon också för tillskott i mina rabatter. Inte mig emot.

Introduktion: På jobbet behövs vikarier ibland. Då måste hen få en vettig introduktion innan hen kan jobba själv. Den här veckan har jag haft en ny sådan med mig på mina vanliga jobbpass. Det är rätt så speciellt. Någon ska hänga över min axel och se hur jag gör, sen ska jag hänga över denna någons axel och se om hen kan, om allt går på rätt sätt och om det kan bli bra i slutändan. Allt vanligt görande ska det sättas ord på för att bli vettiga förklaringar och lärdomar för en ny och ovan. Det blir bra, och jag tycker det är roligt men det är också krävande. Lite trött i mössan blir jag allt. Men det bästa är att rätt Hen har hamnat på rätt plats!

Prismor: En god vän hade sparat en skatt till mig igen. Efter att ha städat ur efter en släkting som inte längre behöver några saker, kom två plastlådor med rejäl tyngd hem till mig. De innehöll en ansenlig mängd prismor. Kristallprismor. Ihopfogade på långa led och långa droppar med vass spets. Antagligen har dessa prismor legat väldigt länge i sina lådor. De var rejält smutsiga. Men jag har putsat dem kristallklara och räknat. Det är en kristallkrona! Utan själva kronan liksom. Nu ligger de nyputsade och blanka i en ny låda, varsamt packade med mjukheter mellan. Tills en dag, när kreativiteten sätter in och bygger en ny krona av dem. Jag har allt en plan.

Ros: Jag lovade mig själv att inte köpa mer rosor till denna trädgård eftersom den inte tycks gilla dem. Alla försök har hittills misslyckats stort. Ändå kom jag hem med en klätterros häromdan. Undrade själv var nånstans det gick fel och om jag verkligen inte hade hört vad jag sa? Likväl stod jag där med ny ros och en säck rosjord. I en nyfixad låda i en befintlig rabatt blev den nergrävd och jag har gett den alla förutsättningar för att klä min altan i rosor. Funkar det inte den här gången heller ska jag aldrig mer se åt en endaste liten ros så länge jag lever.

Mördare: Snigeln alltså. Det måste vara den varma bristen på vinter men det är förbaskat mycket lömska krypare ute i trädgården om kvällarna. Dom där eländena drar runt och käkar som om de var helt utsvultna. I själva verket är det nog jag som är mördaren i sammanhanget … för hugg … med spaden och så finns de inte mer. Men det kommer nya och jag gör en tur med spaden så gott som varje kväll och en sväng på morgonen därtill. Det är inte kul, men vill man ha nån trädgård så är det nödvändigt. Dom ska dö.

Videomöte: Ja, på grund av det där som jag inte tänkte orda om alls umgås inte folk längre. Inga möten pågår ansikte mot ansikte heller. Men jag hade ett jobbmöte med två ansikten på skärmen i början av veckan. Att skärmmötas är lite svårare, för man tappar lite känslan för när någon tänker prata och blir lätt mitt i pratet på någon annan. Men det är nog bara att öva och hitta vanan i detta också. Det gick hur bra som helst egentligen, över förväntan faktiskt. I morgon ska vi ha tjejträff vid varsin skärm. Det kan bli vilda västern! Vi pratar i mun på varandra även i samma rum en gång i månaden. Nu har vi inte setts på evigheter och har skralt med umgänge av förklarliga skäl och så denna nya mötesform därtill. Gissar att detta blir en storm av prat. Bäst att ladda med ett redigt glas vin och tålamod 🙂

Jaja, nu ordar jag inte mer över den här veckan.

Hotell: Små sådana för trädgårdens livgivare. Det har jag byggt. Först spikade jag ihop en låda av diverse gammalt sparat material. Typ en plankbit och en gammal golvlist som jag sågade i lagom långa rambitar. Därefter en upphängningsanordning på baksidan och så själva hotellet. Ett arrangemang av kottar, torrt gräs i trassel, blomsterkapslar från förr, träbitar, mossa, pinnar. Tja diverse naturligt gods från närområdet. Instoppat och fastsatt, med lagom mellanrum för Pollinerare att ta sig in i och kanske trivas i. Spikade upp den på en yttervägg i närheten av en rabatt som jag dessutom planterat nya växter som gillas extra mycket av hotellgästerna. Det kan dröja innan de flyttar in, men ett antal spekulanter har redan surrat omkring och kollat in mina byggen. Vi får väl se hur det blir.

En reaktion på ”Ordrikt

  1. Ordrikt till max! Och många trevliga ord! Och möten via skärmar ja… inte lika lätt som personliga, men man lär sig och är glad och tacksam över tekniken som vi har!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.