Sakta men säkert

Verkar det ändå smyga in lite vår. Det är aningen varmare idag än i går och om gårdagen kunde man säga samma sak och så vidare.
Alltså är min altan städad och renspolad och iordninggjord. Jag varvade mellan skurarna i måndags. Ute i trädgården och räfsade och rensade vid uppehåll. På altanen och städade vid nästa skur.
Sen åkte vi och köpte nya mattor eftersom de som vinterförvarats såg rätt anskrämliga ut. Det är nåt år sedan vi köpte dem. Av någon anledning kallas dessa mattor för konstgräs! Högst märkligt namnval eftersom de på intet vis liknar gräs. Det är en filtmatta helt enkelt, och den är lämplig utomhus eftersom den släpper igenom fukten bra. Den finns i svart, grått och visserligen också grönt men är inte det minsta gräslik ändå. Den har liksom inga strån utan bara en slät och mjuk filtyta. Trivsam att gömma det slitna trägolvet med och gå barfota på och om det regnar in, som det gör ibland i utkanten av altanen så skadas inte mattan. Men de ljusgrå vi köpte sist har verkligen gjort sitt. Nu köpte vi svarta. Jag rullade ut dem och klippte till och passade in så det täckte det mesta av golvet. Det är bara ett problem med detta och det är när nattKatterna släpar hem nåt byte som tydligen måste ätas hemma på altanen. Sedan lämnar de alltid en äcklig rest på mattan som jag måste ta hand om. Urk.
Helgen har utlovats solig och ännu något varmare. Och så är det i alla fall denna torsdag. Jag har i princip hållit till ute sen jag kom från jobbet. Mina planer på att inreda paviljongen och städa planteringsbordet är fullföljda. Och diverse annat pyssel dessutom. Nu får det räcka tycker jag och hällde upp ett glas vin och satte mig med det på ett ställe där jag inte behöver ha huvudet i solen. Ja, det behövs inte mycket av den varan (och då menar jag solen och inget annat) innan jag får nog och söker skugga. Nu är det mesta av grovjobbet gjort och nu inväntar jag sommarblommor och annat trivsamt småpyssel. Det är en dag i morgon också.

En reaktion på ”Sakta men säkert

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.