Kort helg liksom

Helgen blir kort om man jobbar en del av den. Jag följde också med Dottern på en grej direkt efter jobbpasset på lördagsmorgonen och det dröjde liksom tills jag kom hem. Maken mötte upp oss för en snabb lunch innan Dottern skulle börja sitt helgjobb och sedan åkte vi till färgaffären.

Att välja färg kan vara svårt, om det inte är så att det finns en klar favorit. Vi jobbar helt klart mot den där envisa trenden med ljust och fräscht där alla målar allt vitt. Och vi målar istället allt svart. Det blev något så tjusigt som en burk sidenmatt svart och detta ska klä vårt fyndade vardagsrumsbord och dessutom en bänk som vi brukar ha ute vid dörren på sommarhalvåret. Den är alldeles för vit för vår smak. Måste bli svart. Jag kikade givetvis också runt lite på tapeter, när vi ändå var där men på den affären är mängden tapetalternativ överväldigande. Det gick inte att ta in liksom. Och jag hade ju ändå lite prover i bilen sedan gårdagen, fick nöja mig så.

Tapeter ja. En gång i tiden hade dessa väggar en milt grön färg. Poetiskt uttryckt skulle den kanske kunna liknas vid lindblomsgrönt. Jag gillade verkligen den färgen och hade nog aldrig bytt ut den om det inte hade varit för att den liksom tog död på glaset. När vi började ställa upp glassaker på hyllor med den färgen som bakgrund bara dog det. Lystern i glaset försvann och grejerna såg dammiga och trista ut. Då blev väggen vit. Nu när det är dags igen är det alltså glassamlingen som styr. När jag kom hem med mina tapetremsor placerade jag dem bakom glasgrejerna och såg dem försvinna igen. All slags mönster, färg och strukturer är bannlyst. Väggen blir vit.

Teknikens under borde inte förvåna längre. När lördagskvällen kom loggade vi in på Zoom och satte oss tillrätta framför en livesänd konsert, i Harpa! Ett gäng tjejer i USA spelade på sina vackra instrument inför kameror och vi kunde ta del av det ända här borta. Det kom sig av att vi känner den ena familjen och för att jag alltid har gillat harpa. Ett vackert och fascinerande instrument och imponerande att en ung tjej väljer att lära sig spela på ett så komplicerat instrument. Alla spelade sina stycken var och en för sig och det var superfint. Hoppas det blir fler gånger. Till och med MusseKatten njöt. Han låg i soffan och slappade när de började. Tittade genast upp på skärmen vid de första tonerna och började spinna ljudligt. Jodå, katten är musikkännare 🙂

Maken hade ytterligare en livesänd konsert att delta i senare på kvällen. Jag valde eurovisionssändningen från Rotterdam istället. Själva melodifestivaltävlingen ställdes omgående in när det kom ett virus. Nödvändigt såklart men trist för alla vinnande artister som liksom blev förlorare allihop. Men här i landet har vi haft tävling ändå. Vi har först fått se snuttar av alla bidrag i ett program och från det valt ut tjugofem bästa och av dessa valde vi en vinnare i ett senare program. På låtsas liksom men ändå lite på riktigt. Även om vinnaren bara vann här. Tänk om man istället för att bara ställa in hade gjort denna tävling till en riktig tävling på liknande sätt också. Alla länder har ändå gjort inspelningar av sin vinnare på olika sätt. Vi kunde ha fått se dessa inspelade bidrag i de vanliga kvalfinalerna, för en slutlig final i lördags. Det hade varit gott nog med videobidrag ett år som detta. Istället fick vi ett pepp/depp program med några sekunder av bidragen och en hälsning från artisten. Det blev mycket stay safe och tvätta händerna hälsningar och bilder från de olika deltagarländerna på tomma torg och liknande och ett evigt tjat om detta virus. Så deppigt. När vi kunde fått förenas över videolänkar för gemensam musik och tävling och glädje, som vi hade behövt. Obegripligt val egentligen. När tekniken finns där.

Jag gick mig ut och grävde igår. Tog isär en dålig plantering i sol, byggde om den i moln och fyllde den med jord i regn. Sprang sen in under tak när hagel stormade från himlen. Allt inom en timme. Jag avvaktade denna skur på altanen men den gjorde marken helt vit, igen och tillslut gav jag upp och gick in. Istället blev det lite innepyssel när Dotterns Sambo kom med Sonen som är tolv och ett stort Harry Potterfan. Jag samlade ihop pysselmaterial och så gjorde vi trollstavar av pinnar ett tag. Modellerade handtag av hobbylera som vi brände i ugnen och sedan målade och dekorerade. De blev jättefina! Jag dekorerade mina med slingrig växtlighet och lite glitter i förhoppningen att förtrolla trädgården till ymnigt växade. När jag hämtade Dottern från jobbet på trädgårdsbutiken hade hon samlat ihop till en för tidig morsdagspresent! Jag fick ny fin sekatör, spade, kratta och trädgårdshandskar i ett knippe. Så jag vill se det väder som hindrar mig från fortsatt trädgårdsarbete idag!

2 reaktioner på ”Kort helg liksom

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.