Gnäll

Vädret gör mig otålig!
Det är is i vinden och snö i molnen och det är mitten av maj. På hemvägen från jobbet i morse regnade det och efter en del uträttade ärenden snöade det. Kortvarigt och inget som var synligt annat än i luften. Men ändå!
Men det är nu jag skulle vilja hålla på och fixa ute, och det känns bara onödigt om det ska snöa på det. Affärerna är fulla med lockande sommarblommor. Som det inte är nån vits att köpa eftersom de inte kommer att överleva ute än. Jag orkar inte hålla på med blomkrukor som ska bäras in eller täckas över till natten.
Visst, jag skulle säkert kunna gå loss med spaden och gräva om en rabatt och göra om nån plantering som inte är bra men det känns bara fullständigt oinspirerat. Jag har ingen lust när det ska komma varierande sorts nederbörd mitt i allt. Och när solen går i moln är den lilla värme den orsakat helt borta. Näe. Det får vara och så går jag in igen. Utan ett enda spadtag.
Ja, jag känner mig otålig, rastlös och lite less faktiskt. På att inte få nåt gjort och på att det lilla som är gjort är blött av regn och skräpigt av blåst och ser ut som höst. Nog för att jag gillar höst men i sinomtid.
Just nu har en stålgrå nyans tagit över himlavalvet och ser ut att kunna ha vilket jävulskap som helst i beredskap. Så jag gick in, igen. Och sitter här och muttrar istället. Det är inte speciellt produktivt. Inget tyder på att det är bättre i morgon heller. Knappast ens den kommande veckan. Men om det åtminstone är lite uppehåll nån dag kanske det kan bli en städad altan i alla fall. Det är min plan just nu. Allt annat får bara vänta.

En reaktion på ”Gnäll

  1. Usch, ja. Då det är vår behöver kropp, knopp och själ få lite vårväder, absolut! Men vet du, nästa gång du besöker ngn affär, köp en glad blomsterkvast åt dig själv att sätta i vas inne. Med muntra, pigga färger. Det piggar upp sinnet tills du får gå ut och ta tag i den där spaden! 🤗☀️😎

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.