Fredagsmys av nåt slag

Det är fredagskväll och jag jobbar lite helg igen. Brukar i regel inte ha två i rad men ibland händer det grejer och jag valde att rycka in och jobba extra i kväll/natt. Det råder fredagsmys även i detta hem. Lugn och ro och stör inte.
Vi har planer på pizza till middag och har bakat en blåbärspaj att få i oss efter maten. Går ingen nöd …
Ibland är det här ett märkligt jobb. Jag jobbar ju, fast den som bor i hemmet är ledig och hen vill ha sin lediga tid ostörd. Balans liksom, för att få det där som ska göras gjort utan att det påverkar lugnet och stör i onödan.
Helgen i övrigt blir helt ledig när jag slutar i morgonbitti och jag hade hoppats på utomhustemperaturer att kunna utejobba i. Visst, det finns kläder för annat väder också men nu ser det dessutom ut att bli regn och då får trädgårdsjobbet allt vara för min del. Typiskt.
Får väl ägna mig åt stickningen istället. Eller nåt inomhusröj.
Vi har lösa planer på att fräscha upp vardagsrummet en aning. Typ nya tapeter och lite nya grejer. Idag slank jag in på ett tapetställe och hittade tre snygga alternativ. Tog med lite prover hem så vi får fundera.
För en halv evighet sedan beställde vi fruktansvärt spontant till morgonkaffet en ny vägghylla, modell String. Nytillverkad raritet. Det var kampanjpris på den och fler än vi ville ha. Alltså blev det lång väntan. Hyllsystemet ska ersätta de vägghyllor vi har nu. Eftersom vi är hopplösa samlare av glasgrejer och inget tyder på att det kommer att gå över inom någon snar framtid. Därmed behövs mer utrymme. Dessutom blir det här bra mycket snyggare.
Ett soffbord fyndade vi på loppis häromdan och det ska målas och fixas till för att passa in. Men inga andra möbler ska bytas ut.
Det finns ingen tidsplan på detta jobb. När vi känner för det, är mer av våran devis. Först ska också allt glas ner från hyllorna och packas omsorgsfullt. Möblerna måste hitta någon tillfällig plats i huset på nåt vis och efter det ska tavlor och vägghyllor ner. Innan väggarna äntligen kan spacklas och slipas och tapeten kan komma upp. Jag bävar. Det är liksom mer jobb innan.

För övrigt försöker jag låta bli att tänka på att jag, om allt hade varit som det skulle ha varit, hade befunnit mig i Skåne, i en stuga med ett vandringsglatt gäng. I full färd med att planera morgondagens långvandring. Men, nu är inget som det skulle ha varit och nåt vandrande blev inte av. Skåne ligger kvar, jo. Det får bli ett annat år när inga virus härjar fritt.

En reaktion på ”Fredagsmys av nåt slag

  1. Blir nog bra med den där renoveringen. men som sagt… kan verka vara stort jobb innan man kommer igång och får den där motivationen liksom. och ja, Skåne finns ju kvar…. fast det är ju klart att det svider lite… Märkligt skulle det ju vara annars…. 🤔

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.