Inställt

Allt är inställt. Med all rätt visserligen, det är nödvändigt såklart. Men visst finns det vissa grejer som är saknade och som man helst hade haft kvar i sin kalender och att allt varit som vanligt. Inte överkryssat och ogjort, speciellt inte på grund av ett elakt virus.
Som till exempel årets redan planerade och inbokade vandring i Skåne. Den skulle bli av i mitten av april när samma gäng som tidigare skulle ta sig neråt landet och trava runt i skogen. Den här gången var planen att besöka Landskrona och över till ön Ven som vi skulle gå runt. Men vänta nu! Skogen kan man väl vara i? Jovisst, men vi avråds från att resa inom landet och i det här fallet skulle vi sammanstråla från tre olika håll för att landa oss i ett fjärde och bo i nån stuga på en camping när vi inte var i skogen. Alltså ansåg vi alla det klokast att boka av helt enkelt. Vi får väl vandra omkring hemma i våra närområden istället och vänta med Ven till någon smittfri framtid.

Jag och en god vän hade hittat en trevlig liten slöjdgrupp precis innan allt det här bröt ut. Ett gäng slöjdintresserade träffades ett par tisdagskvällar i månaden och satt tillsammans med sina handarbeten av varierat slag. Trivsamt! Men det är såklart inställt nu och vi sitter återigen på våra egna kammare och handarbetar. Har en grupp på Facbook men det är inte riktigt samma sak såklart.

Tjejträffarna har vi också pausat. Nog för att vi skulle kunna ses om vi höll avstånd, vi är ändå inte så många. Men vi tycker det känns onödigt att riskera nåt och bestämde oss för paus. Hörs via nätet istället och umgås på vår egen facebookgrupp. Och när det bestämmer sig för lite varmare väder ute kanske vi hittar på nån trevlig uteaktivitet nån kväll.

Diverse möten är också inställda. Det påverkar min andra del av jobbet eftersom jag inte kan göra det jag brukar utan att träffa en del folk. Alltså blir det också märkbart på lönen.

Därtill försvinner kalas och diverse spontanumgänge. Också möjligheten att åka och träffa familjen därborta på ett tag. Semesterplanerna blir också annorlunda. En del evenemang vi tänkt besöka är borta men det som är värst är att Makens semester blir omkastad på grund av kraven som dykt upp på jobbet. Det innebär också att vi får kortare semester tillsammans. Trist liksom.

MEN! Det är vad det är. Förhoppninsgvis finns det nån ände på eländet och vi kan återgå till ett slags normalläge så småningom. Vad nu det kommer att innebära. Blir det nånsin sig likt igen? Oavsett det så lägger vi det här året till ett av de sämsta i mannaminne! Självklart på grund av alla som blivit svårt sjuka och som inte klarar det eller blivit av med jobbet eller sitt företag. Kommer man ur det med enbart strukna roligheter och förändrad semester få man vara glad.

En reaktion på ”Inställt

  1. Du har så rätt. Kommer man undan med några strukna aktiviteter men annars har hälsan i behåll, får man vara glad. Tack för perspektivet! Behövde det idag! 😃

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.