Hemmatid

Ja, mycket hemmatid blir det, även om vi inte är i någon karantän. Men vi följer rekommendationerna och är mest bara hemma.
Det är egentligen inget som stör mig, hemmasittare som jag är. Trivs bäst när jag får vara hemma och jag är av en sort som kräver oerhört lite sällskap. Jag är en enstöring helt enkelt och som en sån är det inga problem att hantera social distans. Det upprör mig inte speciellt mycket att saker och ting ställs in. Inte för att jag hade någon uppsjö av evenemang att ställa in ens en gång. Jag undviker att ha för mycket instoppat i kalendern, mår inte alls bra av sånt. Det ska vara lagom annars också.
Vi är kreativa typer både jag och Maken. Hittar lätt tidsfördriv.
Jag har min stickning, ja, flera stickningar om jag ska vara ärlig. I regel tre olika samtidigt att varva mellan. Just nu finns en skir sjal, en varm yllehalsduk och en somrigare typ av tröja på stickor.
Eller så sitter jag och ritar nåt, mestadels i paddan. Eller skriver nåt. Jag har ett intressant skrivprojekt för närvarande som håller mig sysselsatt. Ordar inte mer om det just nu. Min pysselhörna är fylld av pärlor om andan faller på.
Dessutom så börjar trädgårdstiderna igen. Jag har sått en del frön som orsakat små plantor som jag pysslar med och jag räfsar löv och vinterskräp och inreder sakteliga mina sommarhörnor. Det är också dags att ta tag i rabattfix och snart blir det tid för planteringar också.
Utöver det finns det gott om bra serier att titta på och jag har en bra bok igång.
Så nä, jag har inget problem med att bara hänga hemma på ledig tid. 😀

3 reaktioner på ”Hemmatid

 1. Javisst blir det mycket hemmatid just nu, helt otroligt mycket. Dock har jag inte svårt att vara hemma heller, trots att jag nog gillar att vara med folk också. Det värsta för oss med det som blivit inställt är nog sådant som har med ungdomarna här hemma att göra. Som till exempel annulleringen av en lägerskolvecka i norra Minnesota, bland annat. Dock är det ju inte mycket annat man kan göra än att gilla läget just nu… Trevlig helg!

  Gilla

  • Ja svårt för barnen och ungdomarna med inställda förväntningar. Här är studentfirandet i fara och diskussioner om hur den kan firas istället pågår men det blir inte som det brukar vara. Det blir inte lätt.

   Gillad av 1 person

   • Instämmer. Allt firande av ’studenterna ’ här har inhiberats. Det finns tal om något mindre firande i augusti. Det är bara att vänta och se…. 🤔

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.