Det är inte utan att man …

 • … häpnas över somligas brist på vett och sans eller hänsyn och respekt ändå. Kan vuxna människor verkligen inte ta till sig rekommendationer som är gjorda för allas bästa i ett faktiskt krisläge? Måste det till rena förbud? Som nån kolumnist skrev, du följer ju rekommendationen att inte äta flugsvamp. Det är inte förbjudet, ät om du anser det vettigt. Ändå är det är ingen som äter flugsvampar medvetet. Men medveten och snudd på obstinat ignorering av lägets rekommendationer ser man emellanåt och går igång över galenskapen. Sen går det över när man ser att folk ändå i det stora hela gör som man ska.
 • … man undrar över beslutet att låta ungarna gå som påskärringar i påskas. Visst, det är en trevlig tradition på Skärtorsdagen! Visst! Glada och kindsminkade ungar i stora kjolar fladdrar runt med hastigt tillverkade påskkort och vill få godis i sin korg. ”Ställ kvasten på garageuppfarten i år” sa Statsministern innan påsken, det kommer fler Skärtorsdagar. Klokt, jag köpte inte hem nåt kärringgodis till årets påskhelg, vad skulle jag med det till liksom? Ändå ringde det på dörren flera gånger och nämnda gäng stod utanför med sina korgar! Alltså! Ville föräldrar verkligen att barnen skulle äta godis som någon med eventuell Covid-19 i systemet portionerade ut? Vem vet vilken som öppnar dörren det knackas på? Och dessutom, var alla kärringarna friska eller riskerade de hosta ut nån bacill över en stackars riksperson i dörrglipan? Jag välkomnar gärna alla stans påskkärringar med bästa fingodis nästa år men i år ville jag inte se dem och blev häxan surtant i dörröppningen.
 • … undrar konspiratoriskt vem som tjänar mest på detta elände? Toapapperstillverkningen? Vaccintillverkarna? Eller vem?
 • … undrar hur fasen världen kommer att se ut när kungörelsen att det äntligen är över för denna gång löper genom medierna. Vilka finns kvar? Vad finns kvar? Hur mår alla samhällen efter en vare sig påtvingad eller frivillig nerstängning?
 • … förundras över all expertis inom smittspridning, epidemiologi, åtgärder i krislägen och liknande som dolts i alla år i stugorna. Plötsligt vet alla bättre än bäst vad som borde göras eller gjorts! Bättre än de anställda experterna med mångåriga studier inom sitt område. Tänk om samma samlade hemmaexpertis började lägga sig i hur en motor i bilen bäst ska renoveras när det gått sönder eller när en pump ska bytas eller en svets ska läggas eller en tapet ska hängas … Vad skulle andra yrkeskategorierna tycka om det? Tacksamt ta emot tveksam kunskap bara?
 • … man önskar att även sociala medier skulle stängas ner till följd av nåt virus. Kvaliteten på kommentarerna i vissa fält får mig att bli en riskgruppsperson.
 • … blir lite rastlös. Till och med jag som är en introvert hemmaälskare av rang kan plötsligt tycka att nån borde dra ihop en fest eller blir sugen att beställa nån slags resande biljett. Ha, ha nej riktigt så drastiskt är det inte och jag har inget faktiskt karantänbehov i dagsläget men håller ändå till mest hemma för säkerhets skull. Men jag är trots allt bra på att roa mig hemma i motsats till andra mer extroverta människor.
 • … får hacka i sig att jag bloggar igen … för tillfället i alla fall …

En reaktion på ”Det är inte utan att man …

 1. Människans beteende varierar inte mycket mellan världsdelarna. Kultur och språk är kanske annorlunda, men liknande beteende ses överallt. Dock inga påskkäringar hos oss…. intressanta iakttagelser minsann…. 🤔

  Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.