Men va!

Sitter på jobbet (i ett av detta jobbs väntelägen) och ser till min förskräckelse att det snöar ute! Men neeej. Visserligen kommer det knappast att lägga sig till ro på marken ännu, men det är för tidigt. Alldeles för tidigt. Jag har massor kvar att göra ute i trädgården innan vi är redo för nån snö. Det måste vara nåt tillfälligt jäkelskap detta, för väderapparna har inte nån snö i sikte och dom har väl alltid rätt 😜 eller? I helgen påstår den norska appen att det ska vara sol. Kollar den svenska appen också med liknande resultat. Hör ni det däruppe i himlen?
Okej, snön som det flaggades med nyss ger mig alltså en färdig agenda för lördagen. Direkt efter morgonkaffet blir det trädgårdsjobb. Resten av sommarblommorna ska kastas i trädgårdstunnan, oavsett hur fint de blommar. Planteringsbordet ska städas, bänken vid trappan ska bäras in och lövräfsningen behöver påbörjas.
Höstblommor som Dottern sett till att jag har hemma i orört skick ska planteras och arrangeras lite höstfint vid trappan. Om kreativiteten faller åt rätt håll ska jag också göra nån höstig krans till dörren.
Jag brukar också ordna för vinterns ljusslingor i höstfixet. Dels för att för att slippa dra skarvsladdar i snön och dels för att det lyser trevligt i mörka höstkvällar också. Men i år behöver jag först köpa nya ljusslingor, klippte nämligen av en sladd med gräsklipparen sist, och en annan gav upp tidigt i våras och vägrade lysa mer.
Ja, jag kanske lägger om tänket lite … först kaffet, såklart! Sen åker jag och köper ljusslingor och tar en loppisrunda när jag ändå är i farten. Så lunch och sen trädgårdsarbetet. Så får det bli!
Så håll för tusan inne med den där snön ett tag till alltså! Jag vill inte ha den nu.

En reaktion på ”Men va!

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.