Dagens

Det är torsdag och min arbetsvecka har bara börjat än. Jag ska jobba en stor del av helgen nämligen. Helgpassen är inte mina favoritpass men det är vad det är med detta jobb. Ger mig en del vardaglig ledighet också och det är verkligen inte obehagligt på nåt sätt.

Idag har jag dödförklarat ytterligare en laptop. Jag har tappat räkningen på hur många jag haft och denna har trots allt varit med bra länge. Den har utsatt mig för diverse huvudbry genom åren men den senaste tiden varit väldigt medgörlig, tills den nu plötsligt bara gav upp. Jag har försökt med alla möjliga reparationsprogram och åtgärder utan framgång. Idag lyckades jag skapa en backupp och fick åtminstone ur den det jag tror är det viktigaste. Sen var min plan att radera innehållet i datorn och börja om men se det gick den inte med på. Den vägrar helt enkelt. Så tillslut slog jag ihop den och drog ur sladden. Gav den några väl valda ord och anser den därmed förbrukad. Tur att jag har min iPad, men nog känner jag behov av en helt vanlig dator också. Riktiga tangenter är oslagbara ändå.

Det där med datorn kom ändå olägligt. Just när det är dags att se över månades räkningar. Jag brukar dona med dem i ett eget system i datorn. Men det var ju kört nu. Jag fick gå på gamla metoder. Papper och penna och miniräknare. Märkligt. Och miniräknare? Nån sån har jag inte använt på evigheter. Jag tog den som mobilen tillhandahåller men den visade sig ha underkänt i matte. När jag äntligen fått min backup i handen lånade jag Makens dator och tog mig an mitt bekväma ekonomisystem visades hel andra uträkningar än mobilen! Visst kan jag själv ha missat nån siffra, men i allt jag hade räknat var slutsiffran en helt annan än den datorn lade fram. Spökerier. Kanske skulle ha hållit mig till papper och penna även i räknandet.

Huset har inte fått grepp om hösten än och innetemperaturen är fortfarande sommaranpassad. Det är kyligt och inte så hemtrevligt. Maken hade snackat lite med värmepannan i går och ställt om den lite så sakta men säkert ska det väl bli varmare. Tur att jag har skön yllesjal och varma tröjor att ha på mig tills värmen når trivsammare höjder.

Ikväll ska det äntligen ske! Så fort Dottern jobbat klart, nämligen snart, ska vi på bio! Ser fram emot att få se den där Downton Abbey filmen nu. Jag har laddat med halstabletter ifall nån rest av hostan tänker bråka. Den är ännu inte helt övermannad, denna envisa hosta. Men jag hoppas jag får njuta av filmen i lugn och ro. Så nu drar jag på lite läppstift och åker.

2 reaktioner på ”Dagens

  1. Det här med datorer…. min nästan femåriga Ipad börjar vara trög och batteriet i den räcker i ngn timme efter att den är fullt laddad och tas ur kontakten. Den har varit en fantastisk trotjänare och det är inte lite bloggmaterial som har skrivits på den, men som sagt…nu är den en gammal tant… Hoppas du hittar vad du vill ha och inte allt för dyrt i datordjungeln. Och filmen? Jag antar att den var fantastisk. Åtminstone har det ryktats att den är…

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.