Tar tag i livet igen”

Eller nåt. Dagens sista doser antibiotika ska tas och därmed hoppas jag det är friskt och bra framöver. Åtminstone kan jag sova hyfsat igen, bara en sån sak.

Det hade ordats stort om den återvändande värmen, brittsommaren eller sommaren som skulle återvända i veckan. I går skulle det ske. Hm, ja, nån överdriver.
Visst, solen sken redan från lördagsmorgonen och temperaturen klev över femton grader och så. Men annars var det en snabbt övergående endags sommaråtervändning. Idag är det nämligen höst igen. Inte mig emot, jag vill ju ha höst nu. På alla sätt.
Maken följde med mig ut i trädgården igår och hjälpte till med det tyngsta jobbet av undanplockande av sommarliv. Själv tog jag det försiktigt, jag lovar. Därmed är paviljongen bara ett skelett numera och utemöblerna är staplade och inredda till sedvanligt katthotell på altanen. Tassarna har redan testat alla våningar och rum i sitt hotell och det verkar vara till belåtenhet.
De sorgligaste sommarblommorna är nerstoppade i trädgårdstunnan och de som ännu har lite mer att ge får stå ett tag till.
Därtill finns lite smått plock att samla ihop ännu men det tar jag lite åt gången. Nu är i alla fall det viktigaste ordnat.
Sen gick jag in och tillagade en supergod och höstig gryta till middag och hängde lite i soffan under en filt, mätt och belåten. Tände några ljus, både för mysfaktorns och värmens skull. Husets värmesystem har ännu inte riktigt fattat att det är höst och att det behövs lite mer skjuts i elementen. Det brukar alltid vara lite fördröjning på det. Speciellt som det kommer en sån varmare dag mitt i allt.
Maken drog iväg på festligheter senare och själv slappade jag vidare vid teven. Fick inte sällskap av en endaste katt heller för dom hade mysboende på altanen och vägrade komma in. Jag fick bara en idiotförklarande blick till svar på min förfrågan om sällskap inne.
Idag hoppas jag kunna gå på bio! Ska bara avvakta och se om resterna av hostan tillåter dylikt äventyr.

2 reaktioner på ”Tar tag i livet igen”

  1. Det känns säkert härligt att vara på bättringsvägen efter denna hejdundrande förkylning och mer därtill. Hoppas tillfrisknandet fortsätter och att bion blev av. HUR var filmen?? (Väntar med spänning att kunna gå se den. Den började här i fredags!)

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.