Sista augustiveckan är inledd

Oj, oj vad tiden ramlar på i nån slags rask takt som känns overklig. Augustikalendern här är mer eller mindre tom och tiden har helt trillat ur händerna på mig.

Efter semestern … som redan är över en månad in i minnesgömmorna … kändes det som att jag bara var på jobbet. Så var det givetvis inte, men semesterperioderna på jobbet orsakar en del extra jobb för de som inte har semester just då. Men nu är alla tillbaka och schemat rullar i sin vanliga takt igen och då är det lite mer hemmahäng ändå. Just hemmahäng är mitt bästa element.

Sommaren har växlat i varierande väder och soldyrkarna är missnöjda. Själv är jag relativt nöjd över att ha sluppit alltför långa värmeböljor som sliter för mycket på mig. Kunde dock ha avstått en del regn. Uteplatserna i trädgården har inte kunnat utnyttjas speciellt flitigt. Och all blåst som farit omkring har kastat runt massa naturskräp och jag har mest städat uteplatserna men knappt hunnit njuta av städningen innan nästa regnskur var ett faktum. Blommorna har mått bra av de växlande temperaturerna, utom de där som drabbades av nån envis ohyra som jag inte lyckades utrota innan de utrotade hela växten. Sånt händer. Trädgårdslivet är inte bara en dans på rosor … he he. Än är hösten bara i periferin och en sent påkommen värmebölja svepte in över oss i helgen.

Den där nya lilla bebisen som tillkom familjen i slutet av juli är alltså redan en månad gammal och jag har hunnit sticka en tröja till som han kommer att kunna värma sig i nångång i vinter. Sockor i samma stil ska det också bli. Vi bor ju tyvärr många mil i från underverket och har bara träffat honom en enda gång än. Som tur är får vi följa honom via nätet där hans föräldrar uppdaterar oss regelbundet. Ibland är man extra tacksam för Internet. Det känns lite närmare då.

Just nu är dagarna fyllda av packning. Dottern och hennes Sambo packar för att flytta till sin nya bostad nästa helg. Jag är med och hjälper till när tid finns. Som nu i helgen. Vi packade hela köket och en del annat innan jag gav upp. Packningen bör stå i sträng givakt på lördagsmorgonen när en bokad lastbil ska hämtas. Vi hjälper dem såklart med att fylla lastbilen och tömma den på nya stället också. Sen återstår den där erbarmligt trista flyttstädningen innan vi kan stänga den där dörren för gott. Sen hoppas jag hon låter bli att flytta på ett tag. Jag har inte sett det nya boendet på annat än några bilder ännu, det ska bli spännande att se hur det ser ut och hur de kommer att ordna det i sitt nya hem. Det blir bra för dem, att påbörja nåt nytt tillsammans. De har visserligen varit sambos sen i november men det är skillnad på att flytta in hos någon eller att påbörja ett nytt ställe tillsammans.

Fifflade till mig en förkylning nånstans ifrån i slutet av förra veckan. Det var inte alls meningen och helt utan förvarning var den där. Med halsont och hosta och till och med feber. Det är inget som hör till vanligheterna för min del. Febern har jag blivit av med men hostan klänger sig envist kvar i systemet och den är en riktigt dryg jävel.

Mina nya glasögon anlände som utlovat en vecka efter beställningen. Mitt när jag klippte gräsmattan trillade ett sms in om att de fanns att hämta i butiken. Den gräsmattan var inte att leka med och det var inte jag heller efter den striden. Men en snabb huvudräkning sa mig att jag hade tid med en snabb dusch och klädbyte och om Maken körde mig till stan så att jag slapp leta parkering skulle jag hinna innan stängning. Jag klev in i butiken med tjugo minuter till godo. Inte ett dugg mindre svettig än innan duschen och den stackaren som skulle prova ut mina nya glasögon fick ta smällen. Jag hade önskat att jag stod där sval och fräsch … men jag fick mina glasögon inställda och kunde bege mig hem med dyrgriparna. Jag är jättenöjd med dem och skönt att slippa de gamla tejpade bågarna. Men jag är speciellt nöjd över att ha kostat på mig även progressiva solglasögon. De gör mig mycket nytta när jag kör och när jag sitter ute med nåt att läsa. Slipper välja mellan att kisa och bländas eller inte se nåt. Även om det blir mycket glasögonbytande emellanåt.

4 reaktioner på ”Sista augustiveckan är inledd

  • Tack, ja den har bara försvunnit känns det som. Jo jag skulle inte klara mig utan progressiva, de gamla trasiga var också det. Jag sa nej till de progressiva solglasögonen först men optikern övertalade mig. Glad för det nu! Slipper sitta och bli bländad när jag kör eftersom jag helst kör med glasögonen på. Blev lite oskarpt med bara vanliga solbrillor 😎 så det här är toppen.

   Gillad av 1 person

   • Förra sommaren då jag behövde köpa progressiva glasögon, köpte jag både vanliga glasögon och solglasögon på samma gång. Bra köpt, för solglasögonen används året om de med! Bra då snön bländar på vintern!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.