En sista dag

Hur bemöter man den? Tja, man inleder med kaffe vid köksbordet och med att glo på havet strax bortom trappan. Några måsar simmar nära stranden i en mindre pöl som skapats av att vattnet dragit sig undan och blottar mer av botten än det brukar. Som om det varit tidvatten. Men det är bara nåt väderskapat lågvatten. Solen skiner, blåsten ser ut att jobba upp sig lite och temperaturen lockar inte till nåt uteliv än.
När kaffet är urdrucket och förmiddagen tagit över har vi några hejdåbesök på schemat. Sen handla lite mat och åka tillbaka till lånad stuga för att bjuda husfolket på middag som tack för lånet.
Packning av medhavda pinaler kan vänta till morgondagen eftersom vi inte behöver åka så tidigt. Det är alltid mycket lättare att packa ihop, ingen fundering behövs. Allt ska med liksom. Det är då det blir tydligt hur mycket onödigt som packades ner hemma. I tron att det kanske skulle användas.
En sista dag kan vara fylld av allt man inte hunnit innan, eller så släpper man det bara och konstaterar att en liten vecka är ganska kort och vips är den slut. En sista dag kan vara fylld av trista känslor över att behöva åka eller så är det mest hemlängtan som tar över. Det där med egen säng och allt. I regel lite av båda delarna. Hursomhelst tänker vi använda denna sista dag på de bästa av sätt. Tar tag i den nu.

En reaktion på ”En sista dag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.