Shoppingdag

Det hör sannerligen inte till vanligheterna att jag shoppar kläder på stan. I själva verket är det en syssla jag ogillar och tar mig an bara när det är nödvändigt. Men den här sommaren som kastats över oss kräver nån slags somriga kläder och de som användes förra sommaren behövde kompletteras.
Jag hade förberett mig för detta oundvikliga ont i några dagar och försökt undkomma genom att shoppa på nätet. Men ja, det kan visa sig blir mer krångligt ändå, ifall plaggen inte passar eller faller mig i smaken när de anlänt och ska packas ner och returneras. Nä, det måste bli stan ändå.
Alltså gjorde jag mig iordning efter att ha dragit ut på tiden med att klippa gräset och plocka blommor och bara strosa runt i trädgården med diverse. Att åka till stan en måndag kring lunch, en skolavslutningsdag, var bara det ett genidrag. Inte många andra befann sig på nån shoppingrunda. Inga upptagna provhytter och snudd på obefintliga köer vid kassorna.
Min plan för dan var att komma över en klänning av nåt slag, och nån överdel passande kjol eller byxor. Hittade rätt storlek av en klänning jag sett på nätet direkt i första klädbutiken och den såg ut som jag tänkt även på mig. Och efter det hade jag nåt märkligt flyt, för på nästa affär lyckades jag hitta två klänningar till och även två olika alternativ på överdelar. Sen drog jag vidare och lade mig till med två par leggings och en t-shirt. Dessutom två par skor och en mascara. Allt passade bra och kändes trivsamt och var dessutom i min favoritfärg … eller om det är avsaknad av färg snarare för allt inklusive mascaran var svart.
Därmed känner jag mig skapligt ekiperad för sommarväder både här och där.
Nöjd över denna lyckade shoppingrunda bjöd jag mig själv på shushi innan jag också handlade lite mat och åkte hem.
Det blev en riktigt lyckad dag på stan det!

En reaktion på ”Shoppingdag

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.