Alltså …

Det kommer knappast som nån överraskning men fy för alla fula ord jag hittar vad jag hatar värme. Den påverkar mig extremt, på ett väldigt negativt sätt. Speciellt den där värmen som är idag. Trettio grader och inte ens svalka i vinden eller i skuggan. Jag måste lätt vara den grinigaste kärringen i mannaminne idag. Förutom humöret blir jag seg, orkeslös och trött. Svettig givetvis men det är verkligen inte det som är jobbigt. Det är värmen i sig, runt hela mig är den och kväver min livsglädje. Som att allt bara är värme och ingenting i värden kan bli glatt igen. Jag hasar från den ena skuggan till den andra. Drar ner alla mörkläggningsgardiner inne för att hålla så mycket som möjligt utanför. Och är på så pass dåligt humör att jag blir irriterad på mig själv. Humöret blir hårdast åtgånget av all hemsk värme. Jag är inte bara sur och irriterad, jag är rentav skitarg och tål inte minsta motgång.
Faktum är att jag mår mycket bättre när jag fryser lite. Det behöver kanske inte vara minus jättekallt för det, men en temperatur som håller mig sval. Det här är rena döden. Jag inte gillar bastu, varma bubbelpooler eller duntäcken heller. Värme som omsluter hela kroppen är helt enkelt inte min grej alls. Kanske jag är störd, har nån skada eller nån temperaturrubbning av nåt slag. Jag hittar verkligen inget i värme som är skönt, efterlängtat eller välkommet. Alla andra jublar och solar och badar och utropar äntligen mitt i solen. Och jag vill bara slå nån. Det gör jag inte, är ju en fredlig typ. Men jag drämmer lite extra i nån dörr eller så och ryter lite när ingen hör.
Jag försöker verkligen att sitta ute och njuta som det sägs att man ska. Men det slutar snabbt med att jag går in i det mörklagda huset och smyglånar katternas kylmadrasser eller kapitulerar för källarens ljuva svalka. Och shit, det är bara början än …

2 reaktioner på ”Alltså …

  1. Du och min Make skulle komma bra överens. Han avskyr värmen och hettan, speciellt då det blir över trettio grader, som är normalt här i Mellanvästern. Vintrarna däremot älskar han! Ju kallare, desto bättre! Men du har ju en väldigt händig Make och du kan ju själv ett och annat. Köp och installera en sådan där mycket behändig värmepump/lufkonditioneringsmanick som blivit så populära där hemma! Min syster med man har installerat en i sitt vanliga hem och en i sommarstugan och tycker de är helt fantastiska! Somrarna blir ju bara varmare och varmare där i norr nu. Lika bra att vara förberedd.

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.