Hohoooo!

Jag provar att göra ett upprop på nätet. En allmän undran och en försiktig efterlysning kanske hjälper. Jag har letat och letat i varje vrå, men ingen försommar finns att hitta. Kanske är den redan slut för säsongen? Fast den funnits att beskåda på blanka sidor i en mängd olika reklamblad.
På nyheterna pratar dom vädertermer som faktiskt tyder på det. Snöblandat eller regn med inslag av snö, det blir kallare och kallare. Sånt står dom och påstår vid väderkartorna så sent som i morse. Nattfrosten smyger runt knutarna och himlen är av metallisk art och fylld av väta. Jo, jag vet vi behöver vatten. Det är låga nivåer på det.
Det tvättar också bort en del pollen för dom som inte vill ha med det att göra. Men temperaturen, nog kunde den väl få anta nåt som åtminstone liknar vår i alla fall. Knappt den pustar sig över tiograderssträcket om dagarna.
Klädförvirringen tycks därmed också stor bland mänskligheten. Ska man ha shorts eller ska man ha täckjacka? Somliga har anammat ett mer somrigt klädval eftersom kalendern säger slutet av maj och det innebär bara ben, strumplöst i sandaler eller skor, jacklöst med möjligen en tunn liten kofta över nåt ärmlöst och därmed basta. Och så går de där med armarna hårt flätade över bröstet för att hitta nån slags värme. Medan andra lugnt travar runt i plagg som passar bättre andra kalla årstider men de slipper åtminstone frysa. En del kör med en underlig kombo av bara ben och en tjockare jacka! Om vi uppnår tio grader på plussidan under hösten kommer folk i vinterjacka, halsduk och rediga byxor och skor. Samma tio grader denna årstid belönas med sommarkläder. Hmm.
På min altan står sommaren och väntar i kassar. Alla de där vackra sommarblommor jag planterar i olika krukor varje år och sprider ut där de gör sig bäst. Nu finns det ingen som helst lust att gå ut och plantera nåt, än mindre sprida ut och arrangera krukor med sommarblom. Och tänk om nattfrosten tuggar i sig dem. De är åtminstone lite skyddade tätt ihop i sina kassar.
Jag gick ut och gjorde ett tappert försök i eftermiddags. När det var en aningens aning av nåt solaktigt på himlen. Iklädd tjock huvtröja och kängor stod jag vid mitt planteringsbord. Hällde tre skopor jord i en kruka … så började det regna! Jag gjorde klart en kruka i ren envishet, sen gav jag upp och gick in. Tog på raggsockar och satte mig i soffan med stickningen istället.
Så om nån sett den, våren som försvann eller försommaren som har gömt sig. Säg åt dem på skarpen!

4 reaktioner på ”Hohoooo!

  1. Vi har så kallt här att jag har inte köpt en enda sommarblommor än..
    Få se om det händer i morgon .. Men för tusan, var har jag alla fina krukor??

    Gilla

  2. Du kunde lika ha gärna skrivit om vädret här på andra sidan Potten. Vackert och varmt i helgen och nu är vi tillbaka i det eviga regnandet och tio grader. Blommorna är visserligen planterade på utsidan i sina krukor, för hittills håller vi oss över nollgradigt på nätterna, men nog är det märkligt det här nya klimatet som vi har ställt till med!

    Gilla

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.